fbpx
MEDICAL

CORONAVIRUS. Specialiștii avertizează: Tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu COVID-19

r51

Oficialii din domeniul sănătății din regiunile sudice ale Statelor Unite avertizează că din ce în ce mai mulți tineri sunt testați pozitiv cu COVID-19, boala provocată de noul tip de coronavirus.

Astfel de modificări în ceea ce privește ponderea persoanelor tinere în rândul populației infectate au fost înregistrate în state precum Florida, Carolina de Sud, Georgia sau Texas, acestea fiind și primele state care au ridicat restricțiile impuse pentru controlarea răspândirii bolii, informează CNN.

În timp ce unii oficiali susțin că această creștere este un rezultat al numărului mai mare de teste realizate, alții susțin că noile cazuri sunt un efect al faptului că mulți americani nu respectă regulile de distanțare socială.

În Mississippi, unde un oficial local a declarat recent că cetățenii nu respectă regulile de distanțare, noi focare au fost identificate ca provenind de la mai multe petreceri la care au participat zeci de persoane.

În pofida avertismentelor lansate de experți din întreaga țară, sute de oameni s-au adunat sâmbătă la Tulsa, Oklahoma, pentru a participa la primul miting de campanie al președintelui Donald Trump de la începutul pandemiei.

Puțini dintre aceștia au purtat măști, cu toate că oficialii locali anunțaseră un număr-record de infectări într-o singură zi.

În statul Florida, guvernatorul Ron DeSantis a spus că din ce în ce mai mulți tineri, între 20 și 40 de ani, sunt depistați cu coronavirus.

Cei mai mulți dintre tinerii diagnosticați cu COVID-19 sunt asimptomatici și nu necesită îngrijiri medicale, a adăugat oficialul.

„Vedem nu doar că sunt testați pozitiv pentru că se fac în general mai multe teste, vedem și că tinerii sunt testați pozitiv la o rată mult mai mare față de săptămâna trecută”, a spus DeSantis.

El a spus că numărul tot mai mare de teste efectuate vine în contextul în care oamenii revin la serviciu în această perioadă.

În Carolina de Sud, oficiali din domeniul sănătății au anunțat că numărul persoanelor sub 30 de ani care sunt testate pozitiv pentru coronavirus a crescut rapid. În acest moment, 18% din cazurile din acest stat implică persoane cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani.

Până în prezent, Statele Unite au înregistrat peste 2,2 milioane de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și 119.719 decese provocate de COVID-19, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.