Coronavirus. Milioane de români în depresie: Vine vaccinul, dar nu oricine îl primește!

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat că, odată cu sosirea în țară a vaccinului pentru coronavirus, acesta va putea fi administrat populației.

De asemenea, șeful DSU a mai spus că pentru persoanele implicate în această operațiune este o adevărată provocare.

De altfel, Raed Arafat afirmă că iarna asta românii vor trăi cu virusul şi poate în prima parte a primăverii se pot bucura și de posibilitatea unui vaccin.

Potrivit lui Raed Arafa prioritatea la vaccin o vor avea personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile. În cazul celor două categorii, costul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat.

Citiți și:  Alerta medicala. Prima REACTIE ALERGICA SEVERA la vaccinul anti-COVID!

Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități…. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU anunță ceea ce românii nu vor să audă
Raed Arafat consideră că este posibil ca peste 10 zile să fie înregistrate între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, deoarece răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

Citiți și:  BREAKING NEWS. Ce spune Raed Arafat despre un LOCKDOWN TOTAL in Romania

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila despre vaccinul anti-COVID
„Cred că până la sfârşitul anului, vor ieşi cel puţin două vaccinuri. Preţul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro şi 20 de euro. Nu este un preţ de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU