Coronavirus in Romania. Tariceanu, acuzatii la adresa Guvernului: ‘Fiecare oră care trece fără această măsură înseamnă riscuri suplimentare de îmbolnăvire’


Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, cere din nou interzicerea deplasărilor, cu excepţia celor strict necesare, după ce în spaţiul public a apărut un document de lucru care prevedea tocmai această posibilitate.

„Măsura incompetenței guvernului Orban. Au trecut 72 de ore de când am cerut guvernului Orban să impună măsura izolării la domiciliu pentru toți cei care pot să lucreze de acasă.

Pentru noi toți deplasările trebuie să fie strict limitate la aprovizionare sau drumul la locul de muncă și înapoi. Doar așa vom putea stopa răspândirea rapidă a virusului.

Fiecare oră care trece fără această măsură înseamnă riscuri suplimentare de îmbolnăvire pentru mulți români”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Un document al Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României,privind restricţionarea deplasărilor în afara domiciliului, datat 20 martie, a fost lansat vineri în spaţiul public, Grupul de Comunicare Strategică precizând că este vorba despre un document de lucru, aflat în analiză, neaprobat, iar măsurile conţinute în document nu au aplicabilitate imediată. Grupul de Comunicare Strategică anunţă că a fost sesizat DIICOT pentru infracţiunea de divulgare fără drept a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *