Coronavirus in Romania. Război total între Raed Arafat și Victor Costache! Unde voiau fiecare să ducă pacienții COVID-19


Scandal imens în sănătate după îndepărtarea lui Victor Costache din fruntea ministerului Sănătății. Ex ministrul iese la atac. Este război total între acesta și șeful DSU, Raed Arafat. Victor Costache a dezvăluit unde voia Arafat să îi ducă pe pacienții infectați cu COVID-19.

Victor Costache a fost îndepărtat din fruntea ministerului Sănătății și înlocuit cu fostul secretar de stat, Nelu Tătaru. La mai puțin de 48 de ore de la îndepărtarea sa, Costache vine cu dezvăluiri dure. Este un război total între Costache și șeful DSU, Raed Arafat.

Război total între Victor Costache și Arafat
Arafat dorea să transforme Romexpo într-un spital de companie pentru COVID-19, dar Victor Costache s-a opus. „Sunt multe discuţii tehnice în grupurile de lucru. E important ca cei care se pricep la spitale să se ocupe de spitale şi cei care se pricep la transport şi situaţii de urgenţă să se ocupe de ceea ce fac ei mai bine.

Avem acest plan structurat pe spitale, unde avem deocamdată mii de locuri disponibile pentru pacienţii cu COVID-19. Nu văd de ce am înghesui românii în nişte stadioane sau mall-uri, pe nişte brancarde când nu este nevoie”, a spus Costache, conform adevarul.ro.

Și asta nu e tot. Victor Costache anunță un alt loc pentru cei ifectați cu coronavirus. „În plus am demarat împreună cu domnul profesor Streinu-Cercel în Bucureşti un proiect unic, şi îl anunţ la dvs în premieră. Mâine sau poimâine vor fi cazaţi primii pacienţi într-un astfel de sistem. Este vorba de hotelul Mercur din Bucureşti, care a fost golit, a fost pregătit, şi acolo Institutul „Matei Balş” va pune pacienţi tineri, asimptomatici, fără comorbidităţi, care vor fi cazaţi civilizat în camere de hotel. Fiecare pacient va avea un sistem de telemetrie, un sistem care va monitoriza temperatura şi funcţiile vitale, iar personalul de la Matei Balş va putea interveni şi transfera la Matei Balş oricare din aceşti pacienţi ce ar putea prezenta o complicaţie cu COVID-19. În felul acesta luăm presiunea de pe Matei Balş care a ajuns la un grad de ocupare de 80-90% şi aceşti tineri vor putea sta în condiţii civilizate”, a mai spus Costache, conform sursei citate.

Victor Costache a mai dezvăluit cine va fi internat în spital de acum incolo. „Vor fi cei medii, formele grave şi cei mai vârstnici cu factori de risc, chiar dacă sunt asimptomatici. Am vrut să evităm una din greşelile pe care a făcut-o multe din ţările din Europa care i-au lăsat pe tinerii asimptomatici acasă. Le-au zis „nu aveţi nevoie de spital”. Problema este că aceşti tineri asimptomatici care nu pun probleme dar care au COVID-19 sunt foarte contaţioşi, se duc în populaţie şi fără voia lor îşi îmbolnăvesc bunicii, mătuşile, familia, rudele, şi astfel creşte rata de îmbolnăvire şi a complicaţiilor în populaţie”, a mai spus Costache.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *