Coronavirus in Romania. Profesorul Rafila: Acest medicament NU omoara virusul


Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus, vineri, la „Marius Tucă Show”, că Clorochina are un efect antiinflamator asupra plămânilor și îmbunătățește capacitatea pacientului de a rezista, dar nu omoară virusul.

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus că medicamentul scade edemul și îmbunătățește capacitatea pacientului de a rezista.

„Am văzut schema din Germania. Clorochina e un medicament care scade edemul și nu duce la distrugerea pneumocitelor. Clorochina se folosește deoarece scade inflamația la nivelul plămânilor, nu omoară virusul, dar îmbunătățește capacitatea pacientului de a rezista”, a spus Rafila, potrivit Mediafax.

Acesta a declarat că această substanță nu trebuie luată preventiv.

„Mă sună colegi și mă întreabă dacă pot să ia clorochina preventiv. Dacă iau clorochina preventiv șase luni de zile mă omor singur. Haideți să ne calmam. Pentru un popor care nu dă doi bani pe prevenție, acum suntem exagerat de preventivi și gata să ne omorâm pe noi datorită unor comportamente care nu își au locul. Trebuie să luam măsuri, dar nu excesive”, a mai spus profesorul Alexandru Rafila.

Citiți și:  Cutremur la Ministerul Sănătăţii. Alexandru Rafila DEMISIONEAZA? Se întâmplă pe 10 ianuarie

Întrebat de Marius Tucă despre medicii din provincie care s-au îmbolnăvit din cauza faptului că nu au avut echipament, Alexandru rafila a spus că medicii cu forme ușoare pot să își continue munca.

„Oamenii sunt foarte speriați, neinformați. A te îmbolnăvi nu e o nenorocire. Sigur, e un risc. Dar nu e o nenorocire. Trebuie să ne asumăm că suntem medici și să lucrăm pentru pacienți. Cadrele medicale care au o formă ușoară de boală pot să își continue munca purtând echipamentul de protecţie, fără să infecteze colegii și pacienții”, a precizat Rafila.

Acesta crede că activitatea economică trebuie să continue. „Impactul economic negativ va fi mai mare decât criza coronavirusului. Trebuie să respectăm normele de distanțare socială, să nu ne înghesuim pe la mall-uri, în magazine”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie.

Citiți și:  IMPORTANT Alexandru Rafila, sedinta de URGENTA cu directorii DSP și managerii de spitale. BREAKING NEWS

Acesta crede că distanțarea socială va fi mai blândă în cursul verii. „După părerea mea, această epidemie va avea o evoluție de doi ani”, a mai spus Alexandru Rafila

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Budica Stancu

    Parerea mea este ca; exista o deruta in societate asa de mare ca, medicii prin recomandarea de carantinare si neascultand plamanii ,intarzie cu medicatia si pneumonia se instaleaza ,nefiind tratata pe motiv de coronavirus.Astfel se ajunge la ATI .Parerea mea ese ca daca pmneumona este depistata ,repede se poate evita ATI..Pentru aceasta recomand ca prim diagnostic pmneumonia si apoi testul de coronavirus.Antibioticul nu te omoara coronavirusul da!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.