Coronavirus in Romania. ORDIN URGENT al ministrului Sănătății, Victor Costache, în plină pandemie de coronavirus!


Ordin urgent al ministrului Sănătății, Victor Costache, în plină pandemie de coronavirus!

La începutul acestei săptămâni, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Potrivit decretului, în această perioadă este posibilă plafonarea prețului la medicamente.

Bugetul.ro a descoperit că pe site-ul Ministerului Sănătăți a fost pus în dezbatere publică un proiect de Ordin al ministrului Victor Costache, prin care se plafonează prețul medicamentelor până la 1 iulie 2020. Atenție! Proiectul de Ordin al ministrului Victor Costache nu se aplică deocamdată.

,,Art. 3 (1) – Prețurile maximale ale medicamentelor autorizate de punere pe piață aprobate în Canamed și Catalogul public și prețurile de referință generice/biosimilare/inovative rămân valabile până la intrarea în vigoare a ordinului de aprobare a prețurilor calculate în urma corecției anuale, dar nu mai mult de 1 iulie 2020”, se precizează în proiectul de Ordin de ministru, pus în dezbatere publică la 18 martie 2020.

În respectivul proiect de Ordin se precizează următoarele: „având în vedere situația de urgență generata pe fondul pandemiei SARS – COVID 19 si necesitatea acoperirii nevoilor de consum ale pacientilor, având în vedere aspecte întâmpinate în procesul de corecție, se impune prelungirea valabilității prețurilor medicamentelor existente în Canamed și Catalog Public până la 01.07.2020”.

Inițial, lista actuală a prețurilor medicamentelor era valabilă până la 1 aprilie 2020, însă, conform Ordinului lui Victor Costache, aceasta va rămâne în vigoare până la 1 iulie 2020.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.