Coronavirus in Romania. Ce se întâmplă la granița României? Vela a dat INTERZIS


Izolarea și carantina nu le surâd deloc românilor care vin din străinătate și fac tot ce pot ca să ocolească aceste măsuri de control epidemiologic.

Pe scurt, mulți coboară din mașini sau autocare înainte de granița propriu-zisă și trec frontiera pe jos, ca și cum ar fi locuitori din zonă, unii chiar se folosesc de ideea micului trafic de frontieră.

Ingeniozitate ucigașă
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat miercuri că din ce în ce mai mulţi cetăţeni intră în ţară pe jos pe la frontiera cu Ungaria. „A apărut un fenomen important: foarte mulţi cetăţeni vin până la graniţa cu România, din Ungaria, şi apoi o tranzitează pietonal. Este o situaţie inedită, pentru că dacă ea se întâmpla într-un mod aleator şi destul de rar, acum deja pare că este organizată”, a declarat Vela.

Control dur la Nădlac
Pe cale de consecință, Ministrul de Interne a trimis un control la Vama Nădlac.

„În varianta pietonală, trebuie să găsim soluţii ca să pregătim mijloace de transport, să urce toţi cetăţenii care tranzitează pietonal, să nu mai poată pleca într-un mod dezorganizat, cu alte autoturisme, să intre într-un oraş sau o comună apropiată.

Nu este ilegal, dar trebuie să verificăm dacă nu este un fenomen. Având în vedere faptul că pe varianta rutieră, controalele sunt minuţioase, organizarea este riguroasă, convoaiele sunt escortate de către poliţie, nu există abateri (…) suntem preocupaţi ca orice fisură în sistem (…) să fie contracarată”, a mai spus Vela.

Ministrul de Interne i-a anunţat pe cei care intră în ţară pe jos că vor fi opriţi, urcaţi în autocare şi duşi în convoi către zonele de destinaţie, fiindu-le interzis să umble liberi prin localităţile limitrofe punctelor de frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *