Coronavirus in Romania. Autorităţile pregătesc o nouă Ordonanţă militară. Ce măsuri ar putea fi impuse


Antena 3 a prezentat primele detalii despre ce ar putea prevede noua Ordonanţă Militară pe care o pregătesc autorităţile.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut prevederi suplimentare pentru protecţia vârstnicilor şi a celor care suferă de alte boli.

Mai exact, românii suspectaţi de COVID-19 şi care au acasă persoane vulnerabile ar uma să fie trimişi direct în carantină.

„Comorbiditităţile trebuie să le protejăm. Avem un scenariu 4 în care ne gândim la cei care stau în izolare cu familiile şi au persoane peste 65 de ani, cei afectaţi să nu meargă în izolare, ci să stea în carantină. Avem nişte propuneri pe care le-am făcut la colegii de la Ministerul de Interne, ca într-o Ordonanţă Militară viitoare să puteam cuprinde şi acest punct, ca să ne pretejăm”, a explicat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Digi24.

Citiți și:  Val de reacții din România la anunțul interdicției de circulație de la orele 22.00: „Halucinant!”. „Merg la slujba de Înviere!”. Capsali: „O ȚARĂ SUGRUMATĂ DE NEBUNI”.

În ce priveşte estimările cazurilor viitoare de coronavirus, şeful de la Sănătate a spus:

„Preconizăm un vârf al acestei pandemii spre a doua jumătate a lunii aprilie, cu un număr mediu de cazuri de 10.000”, a estimat ministrul Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat, noaptea trecută, că numărul românilor morți din cauza coronavirus a ajuns la 37, după ce alte trei cazuri au fost confirmate de la ultima raportare oficială.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, unul dintre ultimii români morți de coronavirus este un tânăr de 39 de ani, internat la spitalul din Țăndărei și care nu avea alte boli.

Niciunul dintre decedați nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat, se arată într-o informare a Guvernului.

Citiți și:  Un TÂMPIT! De ce nu vom avea voie să ieşim din casă după ora 22:00. Explicaţia lui Cîţu

Sursa: ziare.ro

LASA UN COMENTARIU