Coronavirus in lume. ULTIMA ORĂ/Trump aprobă tratamentul cu CLOROCHINA împotriva coronavirusului


Statele Unite au aprobat folosirea împotriva noului coronavirus a clorochinei, un tratament împotriva malariei care a “rezultate preliminare foarte foarte încurajatoare”, a anunțat joi președintele Donald Trump, citat de AFP.

“Putem face acest medicament disponibil imediat”, a asigurat el, într-o conferință la Casa Albă.

Donald Trump spune că acest lucru ar putea “schimba datele” în fața pandemiei.

La sfârșitul lunii februarie, Didier Raoult, directorul Institut Méditerranée Infection din Marsilia, afirma, citând rezultatele unui studiu clinic din China, că un banal tratament cu clorochină, un medicament folosit frecvent împotriva malariei, a arătat semne de eficiență în lupta împotriva noului coronavirus.

Studiu clinic efectuat de trei cercetători chinezi a fost publicat online în 19 februarie în revista BioScience Trends și vizează rezultatele unui test clinic efectuat în mai multe spitale chineze (în Wuhan – epicentrul epidemiei, Beijing și Shanghai) pentru a măsura “eficacitatea chlorochinei în tratarea pneumoniilor asociate Covid-19”.

Citiți și:  Dr.Fauci arunca BOMBA: Nu vom scăpa niciodată!

“Rezultatele obținute până în prezent asupra a peste 100 de pacienți au demonstrat că clorochina este mai eficient decât tratamentul primit de un grup comparativ pentru a stopa evoluția pneumoniei, pentru ca pacientul să redevină negativ la virus și pentru a scurta durata bolii”, afirmau cercetătorii chinezi, Jianjun Gao, Zhenxue Tian și Xu Yang, de la universitatea din Qingdao și de la spitalul din Qingdao.

Scurtul studiu nu cuantifică însă această diferență de eficacitate.

O veste cu atât mai interesantă cu cât “clorochina este un medicament ieftin și fără pericole, utilizat de peste 70 de ani”, arată articolul.

Potrivit cercetătorilor chinezi, un tratament cu 500 mg de clorochină pe zi timp de zece zile ar fi suficient.

Citiți și:  OMS Europa: Peste 50% dintre europeni vor fi infectati cu Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni. Valul uriaș va duce la prăbușirea sistemelor medicale din întregul continent

Interogat despre acest tratament, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a afirmat că a discutat în mai multe rânduri cu Didier Raoult și că autoritățile analizează această pistă.

“Se știe că există studii interesante despre impactul in vitro dar studiile pe pacienți rămân încă de stabilit”, a mai spus ministrul.

Sursa: mediafax

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *