Coronavirus in lume. Specialist chinez în boli respiratorii: „Nu există dovadă că pot oamenii dezvolta IMUNITATE la coronavirus.”


„Nu există nicio dovadă că oamenii pot dezvolta imunitate de lungă durată la boala coronavirusului, în urma infectării”, a spus Zhong, care a jucat un rol important în lupta dusă de China contra COVID-19 şi a epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), din 2003.

Controlul bolii infecţioase de la sursă şi în amonte este cea mai veche şi mai eficientă metodă, a subliniat Zhong, conform digi24.

Zhong Nanshan a declarat că Europa ar trebui să adopte măsuri proactive în lupta contra coronavirusului, să identifice infecţiile mai repede şi să fie mai eficientă în punerea în aplicare a restricţiilor şi a carantinei, relatează EFE. „Cred că Europa se confruntă acum cu prima rundă a epidemiei şi ar trebui să ia măsuri proactive. Nu aşteptaţi până când este prea târziu”, a spus Zhong în cadrul conferinţei de presă organizată în Guangzhou, el subliniind, de asemenea, importanţa testării multiple şi protejarea personalului sanitar, scrie Agerpres.
„Există ţări europene care desfăşoară carantine în oraşe. Dar oamenii ies la o cafea, se adună… Nu aşa funcţionează acest tip de carantină”, a spus prestigiosul specialist în pneumologie în vârstă de 83 de ani.

Zhong a adăugat că sunt necesare eforturi suplimentare, cum ar fi izolarea tuturor contactelor apropiate persoanelor infectate cu COVID-19, chiar dacă acestea nu prezintă simptome.

Potrivit medicului, în capitala provinciei Hubei, Wuhan, oraşul în care a apărut focarul, conştientizarea virusului şi măsurile de protecţie au fost iniţial la nivel foarte scăzut, ceea ce a dus la răspândirea rapidă.

Cel mai important lucru, a spus Zhong, este „să vă protejaţi mai întâi pe dumneavoastră şi apoi pe ceilalţi”, iar pentru aceasta trebuie să evitaţi mulţimile, să purtaţi mască şi, mai ales, „să faceţi teste, teste şi mai multe teste” pentru a detecta cazurile noi.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.