Coronavirus in lume. Spania calca pe urmele Italiei. Autoritățile spun că 80% din populația Madridului s-ar putea îmbolnăvi de COVID-19


Conform ultimei informări a ministerului Sănătății, numărul deceselor din Spania a crescut cu peste 20% în ultimele 24 de ore, ajungând la 767. În prezent, în țară sunt înregistrate un total de 17.147 de cazuri de COVID-19. Țara se confruntă cu o epidemie care se răspândește într-un ritm rapid. „Nu eram pregătiți pentru această lovitură”, a declarat un reprezentant al ministerului Sănătății, citat de The Guardian.

Între timp, 939 de persoane sunt la terapie intensivă, a declarat Fernando Simón, directorul Centrului de coordonare al departamentului de urgență din Ministerul Sănătății.

Aproape jumătate din cazurile țării se află la Madrid, unde liderul regional a descris un sistem care are mare nevoie de echipamente de protecție.

Opt din zece persoane din capitala Spaniei vor fi infectate cu coronavirus, potrivit președintelui Regiunii Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

„Vor avea simptome ușoare”, a spus ea, dar a adăugat că „va fi o problemă” pentru populația vulnerabilă, care este în jur de 15%.

Ea a numit boala „letală” pentru persoanele în vârstă cu afecțiuni preexistente și a spus că în 24 sau 48 de ore „se poate încheia viața unei persoane care se află în grupul de populație vulnerabilă”.

Sursa: Digi24.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *