Coronavirus in lume. Descoperire SOCANTA: Unde se afla „cuibul” de coronavirus din Europa!


Un local celebru din staţiunea austriacă de schi Ischgl, denumită şi „Ibiza Alpilor”, e considerat un focar important al infectărilor cu coronavirus din Europa, scrie presa internaţională.

Cazurile de Covid-19 la nivel mondial au ajuns la aproape 900.000, potrivit Universităţii John Hopkins, scrie The Guardian. Miercuri după-amiază, numărul cazurilor confirmate în toată lumea a ajuns la 883.225, dintre care 44.156 sunt decese. Statele Unite au testat cel mai mare număr de persoane, cu un total de 190.089. Italia are cel de-al doilea cel mai mare număr de cazuri – 105.792.
Joi, publicaţia din Spania, AS, a susţinut că staţiunea de schi din Austria, Ischgl, este unul dintre primele focare de răspândire a SARS-CoV-2. În Ischgl, se crede că s-au infectat sute şi chiar mii de persoane în prima parte a lunii martie.

Sursa citată susţine că 2500 de persoane din Europa au luat hotărârea de a da în judecată autorităţile din Austria, pentru neglijenţă în lupta împotriva pandemiei de coronavirus: „Am luat legătura cu 2500 de victime şi le vom proteja drepturile”, a anunţat, recent, preşedintele Protecţiei Consumatorului din Austria, Peter Kolba, care e şi iniţiatorul acestui demers.

Turişti din Germania, Norvegia, Danemarca şi Islanda au luat decizia de a se alătura demersului lui Peter Kolba.

Autorităţile din Austria sunt acuzate că au întârziat închiderea hotelurilor şi a pârtiilor de schi, pentru a aplana pierderile financiare din zonă, deşi virusul făcea multe victime deja, în prima parte a lunii martie.

Sursa: telekomsport.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *