fbpx
POLITICA

Cornel Nistorescu: Eduard Hellvig, spre o lansare cu un șut în cur

Eduard Hellvig, un IDIOT

75566e6386ea48191460ab08db911d1b

Doi oameni care au mai puțin umor decît o minge spartă sau un bolovan pe soclu au reușit să provoace un moment de mare haz. Actorii involuntari sunt Klaus Iohannis și Eduard Hellvig. Primul cu decorarea directorului SRI după merite inexistente și cu încercarea de a-l propulsa, al doilea cu ambițiile sale deșarte de a se vedea mai mare și mai important decît este.

Un lucru mă contrariază. A fost Regele Charles al III-lea implicat în tărășenia cu scoaterea lui Hellvig de sub lupa chiorilor sau a fost băgat cu de-a sila în poveste și el nu știe nimic? Adriana Duțulescu, cea care a băgat pe țeavă secvența cu Regele Angliei întrebînd de Mititelul de la SRI, n-a adus nici o probă și n-a dat nici o lămurire. Asta mă și face să bănui că secvența cu regele Angliei întrebînd de directorul SRI să-i mulțumească pentru cine știe ce buchet de flori este mai degrabă o ficțiune răspîndită în cadrul unui plan de marketing, decît o fărîmă de adevăr.

-Hai să folosim ocazia să-l scoatem în față pe Hellvig că altfel nu-l știe nici dracu!

Altfel, cum să fi stat lucrurile?

Unora li se pare o glumă. Adevărul este însă destul de banal. De la politicieni și ziariști la vale, nimeni nu știe cine este Eduard Hellvig și n-a auzit de el. De unde chiar 99,8% dintre chestionați n-ar putea răspunde cu ce se ocupă. Adevărul este că din purtătorul de geantă a lui Dudu Ionescu la Interne, după prestația cenușie la Ministerul Dezvoltării unde a promis mari dezvăluiri și audituri după mandatul Elenei Udrea (izbutind doar o jumătate de oră de bîlbe la Antena 3, fără nimic concret), Eduard Hellvig n-a făcut mare brînză pe nicăieri. În timpul mandatului său de secretar general al PNL, s-a făcut că nu știe nimic despre spălarea de bani pe care o anchetează procurorul regal din Belgia. Am publicat fragmente din rechizitoriul belgian privitor la o spălare de bani prin două societăți înregistrate în Belgia pentru campania electorală a PNL (și nu numai!),inclusiv cu listele sumelor care au circulat pe la Niels Schnecker și pe la nevastă-sa, trimisă ca diplomat în Spania. Există și declarațiile Andreei Lambru, secretarul general adjunct al lui Eduard Hellvig la PNL și ale directorilor companiilor de publicitate care au primit banii pentru lucrările efectuate în beneficiul Partidului Liberal. Lipsește doar Ancheta DNA!

Ce a mai făcut Eduard Hellvig de așa mare ispravă? A conectat SRI-ul la documentele CNSAS prin Mihai Demetriade și Mădălin Hodor și i-a transformat în propagandiști și trăgători în ținte comandate. A consolidat legătura SRI cu Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, a pus serviciul la dispoziția partenerului strategic de peste Ocean și și-a dat cu stîngul în dreptul de cîte ori a ieșit la rampă. Mai există și altele pe care eu nu le pot confirma. Cosmin Gușă, una dintre trompetele lui Hellvig pe calea undelor și pe net, în încercarea de a-i găsi niște merite s-a grăbit să spună și să scrie în ziua decorării Micuțului că:

” Marea problemă a maurului Hellvig acum, la final de mandat, faptul că și-a făcut datoria prea bine față de unul ca și Klaus Iohannis, l-a scăpat, prin mijloace specifice, din toate belele, i-a organizat bine câștigarea unui al doilea mandat, lucru care intră în fișa nescrisă a postului de director al SRI”…. ”Iohannis are nevoie și de Parlament, deci are nevoie de Ciolacu, deci are nevoie chiar și de Eduard Hellvig, care este cel care a asigurat rotativa fără probleme, deci instalarea în funcția de prim-ministru a lui Marcel Ciolacu, așa cum scrie la carte și așa cum este democratic”.

Prostiile spuse de Cozmin Gușă și transcrise și publicate tot de el ar putea fi punctul de plecare pentru o cercetare, fie din partea unei comisii parlamentare, fie din partea unor procurori cu sînge în instalație. Dacă Eduard Hellvig ”i-a organizat bine cîștigarea unui al doilea mandat” și tot el este ”cel care a asigurat rotativa fără probleme, deci instalarea în funcția de prim-ministru a lui Marcel Ciolacu, așa cum scrie la carte”, atunci fostul fostul director al SRI ar trebui arestat imediat. Organizarea alegerilor în slujba unui candidat și manipularea parlamentului sunt suficiente pentru ani buni de temniță.

Probabil că prin mintea lui Cozmin Gușă vîjîie multe asemenea prostii. Uneori, nici nu știe ce zice și crede că microfonul poate îndura orice. Dacă ar fi să ne uităm în gura lui Gușă, Eduard Hellvig ar trebui să se retragă sau să-și ia tălpășița spre colonia de transfugi români din Italia.

Șutul în fund cu o decorație trimit direct la ipoteza unei candidaturi la alegerile prezidențiale de anul viitor. Sunt convins că președintele Klaus Iohannis își dorește un succesor care să-l protejeze, așa cum a făcut el cu Traian Băsescu. Nu care cumva să se i se întîmple ce i se coace acum lui Donald Trump.

Singurul lucru care îmi scapă se referă la dosare. Ce informații și ce fapte ar trebui să protejeze Eduard Hellvig despre Klaus Iohannis? Povestea cu copiii? Chiriile de pe case? Dosarul cu declarația în fals a nevestei? Contractele cu americanii pentru dotarea Armatei Române? Prețul premiilor din Germania? Rolul și implicarea țării noastre în războiul din Ucraina?

Deocamdată, nu pot spune nimic!

Autor: Cornel Nistorescu

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.