Coreea de Nord, pregătită să lanseze BOMBA ATOMICA

Lumea se află într-un nou punct de răscruce. Ultimul test al lansatorului de rachete multiple a fost un succes, anunță oficiali de la Phenian.

Testul de vineri a demonstrat că țara lui Kim Jong Un este pregătită să implementeze noul sistem de armament nuclear în curând.

Coreea de Sud își exprimă îngrijorarea cu privire la ultimele teste cu rachete efectuate de „frații” din nord, despre care toată lumea afirmă că ar fi rachete balistice, informează militarytimes.com.

Agenția știri nord-coreeană doar a confirmat că ultimele lansări au fost făcute în prezența liderului Kim Jong Un și a altor înalți oficiali din Armată. „Tragerile au avut drept scop verificarea în luptă a noului lansator de rachete multiple. Testul a demonstrat superioritatea militară și tehnică a sistemului de arme nord-coreene și fiabilitatea fermă a acestuia”, a anunțat agenția KCNA, care a arătat că liderul Kim Jong Un și-a exprimat „marea satisfacție” asupra rezultatelor.

Pe de altă parte, analistul Kim Dong-yub, de la Institutul de Studii din Seul, confirmă temerile. Într-o postare pe Facebook, el scrie că noul sistem de lansare a rachetelor balistice nord-coreene a fost deja implementat.

Din luna august încoace, Coreea de Nord a efectuat patru teste ale noului lansator de rachete! Proiectilele trase vineri au zburat aproximativ 380 de kilometri, la o altitudine maximă de 97 km.

Deocamdată, America nu a oferit o reacție la ultimele teste nord-coreene.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *