Coreea de Nord A SOCAT intreaga lume! Cum arată trenul Apocalipsei

Coreea de Nord a testat miercuri două rachete balistice lansate de pe un „sistem feroviar lansator de rachete”. Presa nord-coreană notează că sistemul feroviar lansator de rachete are ca scop lansarea de lovituri împotriva oricăror forțe care ar amenința țara.

Coreea de Nord se pregătește de război! Noul sistem pe care îl va folosi Phenianul împotriva celor care amenință țara
Presa locală, citată de Reuters, notează că cele două rachete balistice testate miercuri de Coreea de Nord au fost lansate de pe un sistem feroviar lansator de rachete. Sistemul este, de fapt, un tren modificat pentru a putea transporta și lansa rachete balistice camuflate în vagoane de marfă obișnuite.

Lansările de miercuri au avut ca scop lovirea unui ținte aflate la 800 de kilometri în largul coastelor estice ale Coreei de Nord. În acest timp, Garda de Coastă Niponă informează că rachetele au zburat aproape 750 de kilometri înainte să cadă în Marea Japoniei, zonă comercială exclusivă Japoniei. Armata sud-coreană a anunțat că rachetele au atins o altitudine maximă de 60 de kilometri.

Prima lansare în ultimele 6 luni

Lansarea de miercuri este prima lansare din ultimele șase luni. Rachetele folosite sunt o versiune îmbunătățită a modelului KN-23, un tip de rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune.

Testul efectuat de către Regimentul de Rachete al Trupelor de Căi Ferate este prima recunoaștere oficială a Phenianului cu privire la această unitate militară. Mai mult decât atât, recunoașterea reprezintă și dovada intențiilor regimului nord-coreean de a-și diversifica modalitățile de lansare a rachetelor nucleare.

Ideea a fost preluată de la ruși
Aceste trenuri special modificate pentru a putea transporta și lansa rachete poartă numele de ”trenurile Apocalipsei” și a apărut în URSS. Ideea a fost analizată și de către Statele Unite ale Americii (SUA) în timpul Războiului Rece, dar a fost abandonată.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *