Copilul lui Hitler trăiește în Anglia? Dezvăluirea face ocolul lumii! Poveste de iubire între liderul nazist și fata unor proprietari de mine de aur

Articol preluat de pe Evenimentul Zilei, ziarul oamenilor idioti, unde sunt doar tot felul de speculatii, nimic adevarat:

În vara lui 1934, Unity a plecat la München cu speranţa că îşi va întâlni idolul, pe Adolf Hitler. Acesta, deşi conducător al Germaniei, era văzut destul de des în public, deoarece petrecea foarte mult timp în oraş şi mânca zilnic la aceleaşi bufete şi restaurante.

Aflând că Hitler lua adesea prânzul la Osteria Bavaria, Unity a început şi ea să frecventeze localul. Deşi a făcut tot ce i-a stat în putere ca să-i atragă atenţia, au trecut zece luni până ce Hitler a invitat-o pe tenacea englezoaică la masa lui. După numai o jumătate de oră de conversaţie, cei doi și-au dat seama că sunt suflete-pereche. „A fost cea mai frumoasă, cea mai minunată [zi] din viaţa mea”, îi scria Unity tatălui ei. „Sunt aşa de fericită, că nu m-aş supăra deloc dacă aş muri. Mi-aş spune că sunt cea mai norocoasă fată din lume. Pentru mine, el e cel mai mare bărbat al tuturor timpurilor.”

Sentimentele tinerei nu au rămas neîmpărtăşite. Hitler era mai cu seamă intrigat de al doilea ei nume, Valkyrie. În plus, a fost fascinat să afle că bunicul lui Unity tradusese din germană scrierile antisemite ale lui Houston Stewart Chamberlain*, unul dintre autorii lui preferaţi.

Hitler a început să se întâlnească tot mai des cu blonda englezoaică, spre marea iritare a iubitei lui „oficiale”, Eva Braun. „I se spune Valkiria, şi pe bună dreptate, fiindcă aşa arată, din cap până în picioare”, scria Braun, dispreţuitoare, în jurnalul ei. „Eu, amanta celui mai puternic om din Germania şi din lumea întreagă, stau aici şi aştept, în vreme ce soarele îşi trimite, batjocoritor, razele prin geamul ferestrei mele.”

Apoi, Unity a fost prezentată apropiaţilor lui Hitler. S-a înţeles foarte bine cu brutalul Julius Streicher, directorul virulentului ziar antisemit Der Stürmer. Când Unity a ţinut o diatribă rasistă la adresa evreilor, Streicher a întrebat-o dacă poate să o publice în ziarul lui. Articolul începea astfel: „Englezii nu ştiu nimic despre pericolul evreiesc. Cei mai ticăloşi dintre evreii noştri lucrează doar în culise. Ne gândim cu bucurie la ziua în care vom putea spune «Anglia pentru englezi! Afară cu evreii! Heil Hitler!»”, şi se încheia cu următoarele cuvinte: „Vă rog să-mi publicaţi numele întreg, vreau să afle toată lumea că îi urăsc pe evrei.”

Hitler a fost aşa de încântat de articolul ei, că a recompensat-o cu o svastică de aur şi o lojă privată la Olimpiada din 1936, desfăşurată la Berlin.

Unity se număra deja printre intimii Führerului, vizitându-l adesea şi exprimându-şi în mod constant admiraţia faţă de el. La rândul său, Hitler era amorezat de tânăra englezoaică. În 1938, i-a oferit acesteia un apartament în München. Unity spera să ia locul Evei Braun în inima lui.

Purtarea ei a trezit însă bănuielile serviciilor secrete britanice. Guy Liddell, şeful MI5, era îngrijorat mai cu seamă de relaţiile ei apropiate cu Hitler. Dacă tânăra se întorcea în Marea Britanie, prietenia lor i-ar fi putut aduce acuzaţia de înaltă trădare.

Unity a refuzat să părăsească Germania, chiar şi după ce Marea Britanie a declarat război acestei ţări, la 3 septembrie 1939. A fost însă foarte afectată de cele întâmplate, mai ales din cauza implicaţiilor pe care declaraţia de război le avea asupra relaţiei cu Hitler.

Tânăra s-a dus în Grădina Englezească din München, şi-a pus la tâmplă pistolul cu mâner de sidef, dăruit de Hitler, şi a apăsat pe trăgaci. A fost grav rănită, dar, ca prin minune, nu a murit. Spitalizată întâi la München (pe cheltuiala lui Hitler), a fost mai târziu mutată în Elveţia. După ce şi-a mai revenit, sora ei, Deborah, a mers la Berna cu avionul să o ia acasă, în Anglia. „Nu eram deloc pregătiţi pentru ce aveam să găsim acolo: persoana care zăcea în pat era grav bolnavă. Slăbise 28 de livre (13 kg), avea nişte ochi enormi şi părul încâlcit, nepieptănat din ziua în care glonțul îi străpunsese craniul.”

Ce s-a întâmplat apoi rămâne învăluit în mister. Potrivit relatării oficiale, Unity a fost dusă la casa părintească din Swinbrook, în comitatul Oxfordshire. Acolo a învăţat din nou să meargă, dar nu s-a însănătoşit niciodată pe deplin. A murit în 1948, în urma unei meningite cauzate de glonțul aflat încă în creier.

Povestea întoarcerii ei în Anglia are însă şi o versiune mai puţin obişnuită. Unele zvonuri, niciodată adeverite, spun că ar fi fost dusă la o maternitate privată din Oxford, unde, în cea mai mare taină, ar fi dat naştere copilului din flori al lui Adolf Hitler. Femeia care susţinea asta, pe nume Val Hann, era nepoata lui Betty Norton, fosta directoare a spitalului. Betty i-a spus povestea surorii ei, care, la rândul său, i-a spus-o fiicei ei, Val. Dacă este adevărat, atunci e foarte posibil ca acest copil al lui Hitler să fie încă în viaţă şi să locuiască undeva în Anglia. Nu se va şti însă niciodată cu siguranţă cum au stat lucrurile în realitate, căci Betty Norton a murit de mult, iar maternitatea nu a înregistrat copiii născuţi în anii războiului”.

*Unity Valkyrie Freeman-Mitford (8 august 1914–28 mai 1948) era a cincea dintre cei şapte copii (şase fete şi un băiat) ai lui David Freeman-Mitford, al doilea baron de Redesdale, şi ai soţiei lui, Sydney. Familia deţinea bogate mine de aur în Canada. Interesant este faptul că una dintre cele două surori mai mici ale lui Unity, Jessica, era comunistă convinsă (n. tr.).

*Houston Stewart Chamberlain (1855–1927), filosof de origine britanică, stabilit în Austria, care, în scrierile sale, a propovăduit superioritatea rasei ariene, exercitând astfel o influență hotărâtoare asupra mișcării naziste (n. red.).

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/