fbpx
JUSTITIE

Copile,pune mâna pe carte,să nu ajungi jandarm!

colaj

Comandantul din Jandarmerie care lucra la terasa soției, alături de doi subalterni, în timpul programului. Le gătea scoici turiștilor, în timp ce trebuia să asigure ordinea la un meci al Farului

Un maior și doi subofițeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu și fals intelectual, după ce au fost descoperiți lucrând la o terasă de pe plaja Trei Papuci, în timpul turelor de serviciu. Terasa aparține familiei comandantului Romi Gorun, care și-a luat subalternii să muncească pentru afacere. Ce pedepse au primit cei trei?

Pe 2 iulie 2022, într-o zi de sâmbătă, maiorul Romi Gorun era programat la serviciu în tură de 24 de ore. Subalternul său, Marinache Leu, figura și el de serviciu în tură de 12 ore.

Era o zi toridă, iar plaja era plină de turiști. În plină zi, comandantul Gorun este observat pe terasa Esvar, pe care familia sa o deține pe plajă. A ajuns acolo cu mașina sa, un Volkswagen Touareg.

„S-a ocupat de supravegherea angajaților, vânzarea de șezlonguri, aprovizionare”, avea să comunice un anonim procurorilor DNA.

Au lăsat serviciul pentru munca pe plajă, cu turiștii

Însă nu doar comandantul Gorun a fost observat pe plajă, ci și omul său de încredere, Marinache Leu. Și acesta a lăsat deoparte sarcinile Jandarmeriei, a urcat la volanul mașinii personale și a venit să-l ajute pe comandant pe plajă. A rămas acolo pe tot parcursul zilei, timp în care s-a ocupat de închirierea șezlongurilor turiștilor de pe plajă.

Procurorii DNA s-au sesizat din oficiu, pe 19 iulie, în urma reclamației anonime. Mai mulți ofițeri de poliție judiciară au fost desemnați să monitorizeze terasa deținută de familia comandantului Gorun pe plajă.

Filajul DNA

Astfel, pe 20 iulie, într-o zi de joi, comandantul este văzut din nou la terasa de pe plajă, asigurând servicii turiștilor alături de subalternul său Marinache Leu. În urma verificărilor s-a stabilit că maiorul Gorun figura ca fiind liber, însă subalternul era de serviciu.

Două zile mai târziu, pe 22 iulie, cei doi subalterni ai comandantului Romi Gorun sunt filați din nou pe plajă.

„Cei doi desfășurau diferite activități la beach-barul Esvar, comportându-se ca angajați. Astfel, plutonier adjutant Leu Marinache servea clienții la bar împreună cu o tânără. Plutonierul adjutant Olteanu Ionuț a efectuat la un moment dat o scurtă plimbare în zona trambulinelor pentru copii, unde a procedat la aranjarea fizică a pilonilor (picioarelor) de susținere a trambulinelor, după care s-a deplasat în incinta beach-barului”, a notat ofițerul anticorupție care a supravegheat zona.

În timp ce jandarmul verifica starea trambulinelor și avea grijă de turiștii veniți pe terasa șefului, subofițerul Olteanu era planificat în tură de serviciu la Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, în intervalul 22-23 iulie, de la ora 8.00 la ora 8.00.

Citeste toata stirea in Libertatea.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.