“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Copii de 14 ani, exploatați de firma cu care Clotilde Armand a încheiat ultimul contract de salubrizare. Muncesc 12 ore pe zi la măturat străzile din Sectorul 1

REBU se intoarce in sectorul 1

Un copil de 14 ani a fost surprins, duminică, pe străzile din Sectorul 1, în timp ce mătura străzile, alături de un alt tânăr. El susține că a venit pe teren încă de la ora 5 dimineața și că lucrează până la ora 17, adică 12 ore.

Potrivit unor imagini video transmise pe adresa redacției Gândul, minorul lucrază cu ziua la compania de salubrizare REBU, companie deținută în proporții egale de Consiliul General al Municipiului București și firma privată RER București SRL.

La începutul lunii august, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunța că a încheiat un contract de strângere a gunoiului pentru 20 de zile – durata stării de alertă – cu respectiva companie.

Băiatul de 14 ani a fost filmat în timp ce mătura pe Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, în fața Vilei Nae Ionescu, fosta locuință a mareșalului Ion Antonescu.

Copilul susține inițial că își ajută tatăl, după care afirmă că este plătit la două săptămâni și primește și mâncare de la companie Mai mult, minorul de 14 ani spune că a mai venit și în locul mamei care este bolnavă și că nimeni din echipă nu are carte de muncă.

Redăm o parte din dialogul cu minorul de 14 ani:
Cetățean: Lucrezi la Rebu? Îl ajuți pe tatăl tău?
Copil: Da, am venit decât așa să-l ajut.
Cetățean: Cum te plătește, la zi?
Copil: Nu, o dată la două săptămîni
Cetățean: Câte ore lucrezi pe zi?
Copil: Păi este duminică…s-ar putea să lucrez până la un 5.
Cetățean: De la ce oră ești pe teren? La cât ai venit la muncă?
Copil: La 5 de dimineața.
Cetățean: Și stai până la 4 ?
Copil: Până la 5.
Cetățean: 10 ore?.
Copil: Da
Cetățean: Și ce mănânci?
Copil: Păi ne dă mâncare de aici.
Cetățean: Și vă dă și bani la zi?
Copil: Nu, banii la două săptămâni
Cetățean: Ai carte de munca?
Copil: Nu, cu ziua așa.
Cetățean: El are carte?
Copil: Nu..nu are nimeni, cei care suntem la echipa asta
Cine este compania RER Ecologic REBU
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe 3 august că a încheiat un contract de strângere a gunoiului pentru 20 de zile – durata stării de alertă – cu compania RER Ecologic Service București REBU SA.

RER Ecologic Service București REBU SA este condusă de directorul general Dănuț Nicolae Stănoaia, iar președintele consiliului de administrație este Radu Merica, fost președinte al Camerei de Comerț Româno-German.

Compania activează în București, unde a câștigat licitația pentru salubritate în Sectorul 5. Totodată, compania face parte din grupul de firme RER, controlat de grupul german RWE, care a intrat în România în 1996.

Grupul de firme RER are contracte de salubritate în Oradea, Buzău, Timișoara, Brăila și Galați. Compania – mamă din Germania a venit în România în 1996, iar primul director general a fost Cezar Preda, ulterior influent lider PDL, potrivit Economedia.

Gândul.ro a încercat să contacteze compania RER Ecologic REBU pentru un punct de vedere. Aceștia nu au răspuns apelurilor noastre telefonice, ulterior le-am scris un e-mail. Vom veni cu un răspuns atunci când vom avea un punct de vedere din partea companiei.

Sursa: gandul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.