CONTROVERSA MOMENTULUI pe medicamentul anti COVID. Opinia unui medic celebru din Romania

 

Ivermectina, un medicament veterinar folosit pentru câini, a generat controverse în România.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș, a vorbit despre ivermectină și folosirea ei în SUA. În România, ”nu intră în discuție”.

”O scurtă precizare despre ivermectină. Am vorbit cu medicul Ion Alexie din Las Vegas și acolo este interesant, pentru că ei au terapie intensivă de boli infecțioase și ei au observat, e adevărat că nu a fost un studiu clinic făcut ca la carte, sunt lucruri observaționale, dar, într-adevăr, la pacienți critici au folosit medicamentul și au niște date care ar fi de luat în calcul: în cazul lor, a scăzut mortalitatea. Datele vor fi prezentate într-un viitor, dar sunt de luat în calcul!” a subliniat medicul Adrian Marinescu.

Întrebat dacă a folosit pentru pacienții săi infectați cu COVID-19 ivermectină, Adrian Marinescu a răspuns: ”Categoric, nu! Nici nu intră în discuție. Aici lucrurile sunt clare. Nu poate fi folosit în momentul în care nu există o autorizare. Nu intră în discuție. Pentru a face o prescripție medicală, trebuie să plec de la o bază. Această bază nu există. Sigur că ne așteptăm să fie această bază și lucrurile să fie încercate, pentru că experiența concretă ne va spune cât ne ajută”.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.