“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Contraspionajul ucrainean: Rusia are deja un plan de invadare a Moldovei

62245569

Surse din contraspionajul ucraninean susțin pentru Channel 24 că succesul probabil al rușilor ar putea duce la faptul că se va deschide un nou „al doilea front”, în direcția sud-vestică. Kremlinul are un plan clar de a invada Moldova, ceea ce este o altă confirmare a faptului că Ucraina este doar o rampă de lansare pentru Rusia, iar rușii nu intenționează să se oprească afirmă sursa citată. Pentru ruși este important să formeze un “coridor terestru” pentru a “pompa” Transnistria cu arme. Dar forțele armate ale Ucrainei pun o rezistență acerbă în sudul Ucrainei, arată sursa citată.

Dacă acest lucru se va întâmpla cu adevărat, va fi de o importanță strategică, deoarece forțele armate ale Ucrainei o să fie necesare pentru a desfășura operațiuni de luptă acolo.

“Prezența trupelor ruse în această regiune va destabiliza situația politică din Balcani”, au declarat surse din serviciile de informații.

Ei notează că, urmând exemplul Republicilor pupulare Donețk sau Lugansk, Rusia poate recunoaște “independența” așa-numitei Republici Transnistria, astfel că integritatea teritorială a Moldovei va fi încălcată. După aceea, Federația Rusă va putea furniza arme acestui teritoriu.

De asemenea, serviciile de informații consideră că ulterior Vladimir Putin ar putea decide să alăture Transnistria Rusiei.

“Federația Rusă intenționează să aterizeze trupe aeriene pe avioane și elicoptere Il-76 în Transnistria. Avioanele și elicopterele ar fi zburat din Crimeea ocupată. Avioanele rusești ar putea fi doborâte de apărarea aeriană ucraineana”, explică serviciul de informații.

Ei remarcă faptul că este important ca Rusia de astăzi să creeze un coridor terestru în Transnistria pentru a transfera arme în acest mod. Prin urmare, rușii încearcă să formeze acest “coridor” de la Hersonul capturat prin regiunile Mykolaiv și Odessa.

Potrivit ofițerilor de contrainformații, ei ar putea încerca să debarce trupe în districtele Belgorod-Dnestrovsky și Saratsky din regiunea Odesa.

“Data invaziei Rusiei în Moldova poate fi 9 mai sau una din zilele următoare. De Ziua Victoriei, Putin ar putea declara recunoașterea de către Rusia a independenței Transnistriei. Serviciile speciale ruse pot planifica o debarcare la Tiraspol simultan cu organizarea de revolte și proteste la Chișinău”, a precizat serviciul de contrainformații.

La 26 aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat o ședință a Consiliului de Securitate din cauza situației din Transnistria. Rusia a anunțat planurile pentru acest teritoriu, în special pe 22 aprilie. Astfel, erupții doresc nu numai să stabilească un coridor terestru spre Crimeea, ci și să rupă ieșirea din republica nerecunoscută, unde, chipurile, “suprimă și poporul rusofon”.

Vezi si: Rareș Bogdan face un anunț crucial pentru Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina: ‘Zarurile au fost aruncate’

După aceea, o serie de țări recomandă cetățenilor lor să părăsească teritoriul Transnistriei și al Moldovei în ansamblu. Vorbim despre Bulgaria, SUA, Germania, Israel, Marea Britanie, Franța și Canada.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.