Consumul chiar şi ocazional de marijuana are efecte devastatoare

marijuana

Consumul de cannabis, chiar şi ocazional, are efecte negative clare asupra creierului, au demonstrat cercetătorii.

Chiar şi persoanele care consumă acest drog doar o dată sau de două ori pe săptămână au de suferit în urma acestui obicei.

Un studiu recent arată efectul pe care îl are asupra creierului consumul ocazional al acestei plante. Cercetări anterioare au demonstrat doar problemele care apar în cazul persoanele dependente, care consumă regulat marijuana.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Northwestern din Chicago şi de la Facultatea de Medicină de la Harvard au analizat prin RMN creierul a 20 de tineri consumatori de cannabis, cu vârsta între 18 şi 25 de ani.

Ei au comparat apoi rezultatele cu cele ale unor tineri care nu luaseră niciodată acest drog.

Cercetătorii au observat diferenţe majore în două regiuni ale creierului, amigdala şi nucleus accumbens. Acestea sunt legate de motivaţie, controlul emoţiilor şi mecanismul dependenţei.

La tinerii care consumau ocazional cannabis amigdala era deformată, iar nucleus accumbens era mai mare decât în mod normal.

Este interesant că aceste modificări au apărut la persoane care fumau doar o dată sau de două ori pe săptămână cannabis. Până acum se credea că un consum ocazional nu are efecte negative asupra organismului.

„Oamenii cred că un consum în scop recreaţional nu face rău, mai ales dacă se descurcă bine la muncă sau la şcoală, dar rezultatele noastre arată că nu este chiar aşa”, a declarat profesorul Hans Breiter, unul dintre cercetători.

Modificările în structura creierului apar chiar înainte de instalarea unei dependenţe.

Concluzia studiului a fost publicată în Journal of Neuroscience. Cercetarea va fi studiată şi de specialiştii care analizează legătura între consumul de marijuana şi bolile psihice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

2 comentarii

  1. Nu stiu ce sa cred despre modificarile fizice ale creierului despre care se vb in acest articol,dar subiectii ar trebuii supusi unor altfel de teste,pt ca din punct de vedere al relationarii,perceptiei asupra lucrurilor,controlul emotiilor, intelect,imaginatie,etc,nu are niciun efect de diminuare asa ca nu as putea zice nimic mai mult decat legalizare globala !

  2. ce rahat mancati voi astia cercetatorii pl mele.da prozacu si xanaxul e bun , nu? THT care este substanta minune din natura , de aia nu stim, nu cercetam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *