Consilierul local care a cerut STERILIZAREA tigancilor, amendat cu 8.000 de lei

Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat miercuri pentru discriminare cu 8.000 de lei pe consilierul local din Alba-Iulia care a postat pe contul său de Facebook un comentariu în care vorbea despre sterilizarea ţigăncilor. Membrii Consiliului director au votat sancţionarea lui Rareş Buglea, fost preşedinte al Tineretului Naţional Liberal Alba, cu şapte voturi “pentru” şi unul “împotrivă”.

Colegiul CNCD a soluţionat petiţia ca urmare a declinării competenţei, prin rezoluţia din 14 ocombrie, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în care s-a dispus neînceperea urmării penale împotriva lui Rareş Buglea, întrucat nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni, transmite Mediafax.

Liberalul a cerut în luna februarie ca o comisie specială să verifice bugetul familiilor de ţigani iar femeile sărace să fie sterilizate, dacă au mulţi copii şi nu reuşesc să le ofere acestora condiţii propice dezvoltării fizice şi intelectuale. Surprinzător este faptul că tânărul a lucrat pentru o fundaţie care se ocupă chiar de protecţia ţiganilor.

“Susţin în continuare sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naştere, la ancheta socială, se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane! De ce o mai lăsăm să îl nască şi pe al doilea şi pe al cincilea. Să plătească statul ajutoare sociale şi să punem noi zece lacăte pe poarta? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea lui, însă ceea ce facem noi acum, adică familiile de români care au un copil maxim doi, iar familiile de ţigani şi mă refer aici la ţiganii cei mai needucaţi şi neintegraţi… de la cinci copii în sus… este o dovada de inconştienţă şi iresponsabilitate faţă de viitorul acestei ţări! Şi cred că le asigurăm un viitor foarte ‘sigur’ copiilor noştri pe când vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1″, a scris pe Facebook Rareş Buglea.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

“Am introdus noi apa în ţigănime… (apropo, când întrebi pe cineva de acolo unde locuieşte mai nou nu zice ţigănime, zice lângă Dedeman 🙂 ) Ei, bine, dragii mei, acolo s-a introdus apa şi un strat subţire de pavele (aşa de dragul votului) dar este total insuficient! În loc de apă va fi enorm de greu să introducem mentalitatea şi educaţia acolo şi mai ales zic eu, educaţia sexuală…. ştiu că falşii umanişti mă vor critica aspru, dar susţin în continuare sterilizarea femeii rome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii, şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane!”, msi susţinea Buglea în postarea sa de pe reţeaua de socializare.

PNL

Mesajul a stârnit reacţii diferite în rândul prietenilor virtuali ai politicianului. Majoritatea comentariilor au fost însă de susţinere a iniţiativei controversate. “Buglea nu este doar curajos, ci şi foarte realist! Că restul o daţi în sentimente de 2 lei…. aşa a fost mereu”, şi-a exprimat părerea un utilizator Facebook.

Rareş Buglea a vorbit despre propunerea sa şi la România TV. “E o chestie care se află pe buzele multora. Un singur lucru vreau să modific, inclusiv de pe postarea de pe reţeaua de socializare. Mă refer la femeie în general, româncă, săsoaică, ţigancă, ce o fi ea. Nu are niciun fel de legătură cu PNL această idee”, a spus liberalul.

Citiți și:  Lovitură fără precedent pentru UDMR

La sfârşitul lunii februarie, 12 dintre consilierii locali din Alba-Iulia i-au cerut, printr-un memoriu, lui Rareş Buglea să îşi dea demisia de onoare din CL, ca un act de “probitate morală” pentru afirmaţiile făcute. La rândul său, Rareş Buglea i-a acuzat pe cei 12 consilieri locali că vor “să scape de un adversar politic” şi a anunţat că nu îşi va da demisia din funcţia de consilier local. El a precizat că şi-a cerut scuze public pe Facebook pentru afirmaţiile făcute şi şi-a exprimat convingerea că toţi colegii săi au înţeles ce a vrut să spună. Ulterior, Rareş Buglea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al TNL Alba şi a anunţat că se delimitează de PNL până la lămurirea scandalului în care este implicat.

CNCD este o agenţie a Guvernului României formată în 2001 şi rolul său oficial este combaterea şi sancţionarea discriminării de toate formele din România, inclusiv pe bază de etnie, naţionalitate, vârstă, religie, sex, orientare sexuală, statut HIV, statut social, etc. Cu toate acestea CNDC s-a remarcat în general prin impunerea unei dictaturi a corectitudinii politice în spaţiul public, neavând poziţii energice şi împotriva discriminării românilor din Covasna şi Harghita sau a discriminării pozitive a ţiganilor în defavoarea populaţiei majoritare când vine vorba de locrurile speciale din instituţiile de învăţământ. Sursa: FrontPress.ro 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.