Se anunta spectacol TOTAL la congresul PNL. Ultrașii lui Orban se pregătesc să-l huiduie pe Klaus Iohannis

 

 

Președintele Klaus Iohannis urmează să fie huiduit copios de susținătorii lui Ludovic Orban la congresul de sâmbătă, de la Romexpo.

Tabăra susținătorilor actualului președinte al PNL, Ludovic Orban, îi pregătește o primire șefului statului Klaus Iohannis, menită să-i arate că nu mai este apreciat și dorit în partid. Aceasta după ce Iohannis și-a declarat simpatia și susținerea față de Florin Cîțu, rivalul lui Orban la conducerea PNL.

Surse din interiorul PNL au declarat că sunt indicii potrivit cărora cinci dintre filialele fidele lui Ludovic Orban pregătesc un adevărat „spectacol de sunet și lumini” dedicat lui Klaus Iohannis. Șeful statului și-a anunțat intenția de a participa la congresul de sâmbătă, 25 septembrie, de la Romexpo, în cadrul căruia va fi ales noul președinte al PNL pentru următorii patru ani.

Ludovic Orban este nemulțumit de implicarea președintelui, care și-a declarat simpatia pentru Florin Cîțu. Pe cale de consecință, conform surselor Evenimentului Zilei, el a pregătit un discurs anti-Iohannis, în care va contesta prestația acestuia și relația sa cu PNL. Astfel, Orban crede că va reuși „să demoleze” susținerea șefului statului pentru rivalul său.

Cuvântarea lui Orban ar urma să fie acompaniată cu huiduieli și fluierături la adresa președintelui României, de corul nemulțumiților.

Ce organizații formează gruparea de ultrași ai lui Orban
Conform informațiilor ajunse în posesia Evenimentului Zilei, Ludovic Orban se bazează, în special, pe filiala PNL Vrancea, condusă de fostul ministru Ion Ștefan – Grindă. Pe lângă delegații acreditați, mai multe sute de persoane din Vrancea vor fi aduse la Romexpo special pentru această acțiune.

Citiți și:  Cîțu pregătește lovitura pentru Rafila. Este in joc certificatul COVID

De asemenea, sursele arată că din gruparea de ultrași mai fac parte delegați din PNL Sector 3, conduși de Antonel Tănase, fost secretar general al Guvernului Orban, dar și din Brăila, Dâmbovița sau Argeș.

Dacă acest scenariu va fi pus în aplicare, ar fi pentru prima oară când un președinte al României este huiduit ca urmare a participării sale la un congres al partidului din care provine.

Mai mult, este o confirmare a faptului că temperatura în interiorul PNL a ajuns la cote foarte ridicate și că, așa cum Evenimentul Zilei a spus încă de la „declanșarea ostilităților”, acest congres se va solda doar cu învinși, indiferent cine va fi câștigător, Ludovic Orban sau Florin Cîțu.

Klaus Iohannis, susținător al lui Florin Cîțu
Zilele trecute, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa la alegerile interne ale PNL, în cadrul Congresului de sâmbătă. Șeful statului a precizat, de la New York, că va fi alături de liberali când își vor alege viitorul președinte. Președintele României și-a arătat, indirect, susținerea pentru Florin Cîțu precizând că acesta nu are motive să se teamă că va pierde guvernarea.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Klaus Iohannis.

Citiți și:  SURSE - Florin Cîțu, mutare de ULTIMA ORA pe certificatul verde

Klaus Iohannis a stabilit ce se va întâmpla în PNL după congres
În acest context, Klaus Iohannis a afirmat că PNL a fost întotdeauna scena unor confruntări între curente diferite de opinie, însă acestea s-au tranșat după alegerile interne. El a subliniat că la fel se va întâmpla și după acest congres, unde vor exista două căi de urmat. Fie toată lumea se va alinia în spatele câștigătorului și va merge în direcția indicată de acesta, fie cei nemulțumiți vor pleca din partid. În acest sens, Iohannis l-a dat ca exemplu pe Călin Popescu Tăriceanu care a înființat ALDE, după ce a părăsit PNL.

La Congresul PNL de sâmbătă, un număr de 5.000 de delegați vor vota pentru viitorul președinte al partidului. Lupta se dă între Florin Cîțu, care pleacă cu prima șansă și Ludovic Orban, actualul președinte.

Campania premergătoare acestor alegeri a fost deosebit de dură, cei doi candidați atacându-se fără perdea, ori de câte ori au avut prilejul. De aceste atacuri nu a fost scutit nici șeful statului, Klaus Iohannis. Ludovic Orban i-a reproșat, președintelui, criza politică și a spus că liberalii nu îi datorează nimic.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *