Congolez concediat pentru ca a pus in pericol securitatea aeroportului din Cluj

congo

Congolezul Mboumba Bakabana Gaston Bienvenu, stabilit în 1995 în România în timpul studenţiei şi fost vicepreşedinte la aripii de tineret a PSD Cluj, a fost concediat de conducerea Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”, după doar o lună, pentru că ar fi pus în pericol siguranţa angajaţilor şi pasagerilor. Acesta însă susţine că a fost dat afară pentru că ar fi atras atenţia unei presupuse rude a directorului în legătură cu faptul că nu munceşte îndeajuns. Şeful aeroportului a negat acuzaţia de nepotism.

Congolezul de 38 de ani, absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, a lucrat între 15 mai şi 13 iunie ca inginer automatizări la Aeroportul din Cluj. După ce a fost concediat el susţine că motivul acestei măsuri este că a pus un subaltern să muncească, acesta fiind, conform spuselor sale, rudă cu directorul. El mai spune că Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a susţinut concedierea sa de la aeroport, acesta fiind în subordinea instituţiei.

Pe de altă parte, şeful aeroportului, David Ciceo, neagă orice fel de rudenie cu angajatul menţionat de congolez şi spune că Gaston Bienvenu ar fi pus în pericol securitatea aeroportului prin comportamentul său, scrie Adevărul.  Acesta a plecat de la locul de muncă fără aprobare (fapt pe care îl recunoaşte într-un referat, în scris) şi a încercat să pătrundă în peste 15 zone restricţionate. Pentru abateri repetate, înainte de a fi concediat, congolezul a primit iniţial un avertisment, care nu a fost contestat.

Directorul aeroportului a mai declarat că fostl angajat nu avea respect nici faţă de colegi, acesta povestind că Gaston Bienvenu le-a mâncat mâncarea electroniştilor de mai multe ori, aceştia formulând mai multe plângeri în acest sens.

Congolezul a mers totuşi mai departe şi s-a adresat instanţei, cerând reîncadrarea în funcţie şi plata salariilor pe ultimul an. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *