Condamnat la 16 ani de INCHISOARE pentru arderea unui steag gay

Un bărbat din localitatea Ames, statul american Iowa, a fost condamnat la 16 ani de închisoare după ce a dat foc unui banner LGBTQ furat de pe o biserică.

Adolfo Martinez, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit vinovat de provocarea intenționată a unui incendiu, și de încălcarea drepturilor individuale: ură, hărțuire de gradul al treilea și utilizarea nechibzuită a focului.

El a fost arestat după ce a sustras bannerul atârnat la Biserica Ames United of Christ și l-a ars în dimineața zilei de 11 iunie, în fața unui club de striptease: Dangerous Curves Gentleman’s Club.

Martinez a recunoscut la poliție că a aprins steagul cu un lichid pentru brichetele Zippo, dar numai după ce l-a furat din biserică.

Avocatul public Jessica Reynold a declarat că acuzațiile de infracțiune de ură au fost ulterior adăugate, deoarece Martinez este suspectat de răutate penală împotriva proprietății cuiva, din cauză a „ceea ce reprezintă în ceea ce privește orientarea sexuală”.

Fără aceste adăugiri, el ar fi luat cel mult cinci ani de închisoare pentru infracțiunea de ură și maximum un an și o lună pentru celelalte două acuzații.

Ironia face că în America e legal sa arzi steaguri naționale, dar e ilegali să arzi steaguri anale.

Curtea Supremă, în înțelepciunea ei nemăsurată, a decis în 1989 că arderea steagului american este libertate de exprimare.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *