CONDAMNARE GREA. 11 ani şi 8 luni de închisoare cu EXECUTARE pentru fostul primar

Fostul primar la Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie. Decizia nu este însă una definitivă.

Decizia a fost pronunțată joi de Tribunalul București.

Marian Vanghelie a primit 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată de DNA.

Vanghelie, acuzat că ar fi luat o mită de 30 de milioane de euro
„Condamnă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultantă de 11 ani si 8 luni închisoare. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, scrie în documentul Tribunalului.

Citiți și:  Percheziții DNA. "Almanahe" va fi bagat dupa gratii

Fostul primar al Sectorului 5, obligat să plătească peste 15.000.000 de euro
De asemenea, judecătorul a admis acțiunea civilă formulată de partea civilă Sectorul 5 al Municipiului București și îl obligă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel să plătească părții civile suma de 15.044.700 euro, la cursul BNR din ziua plății, cu titlu de daune materiale.

Alte trei persoane au fost condamnate cu pedepse cuprinse între 3 și 8 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!