CONDAMNARE GREA. 11 ani şi 8 luni de închisoare cu EXECUTARE pentru fostul primar

Fostul primar la Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie. Decizia nu este însă una definitivă.

Decizia a fost pronunțată joi de Tribunalul București.

Marian Vanghelie a primit 11 ani și 8 luni de închisoare cu executare în dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată de DNA.

Vanghelie, acuzat că ar fi luat o mită de 30 de milioane de euro
„Condamnă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultantă de 11 ani si 8 luni închisoare. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, scrie în documentul Tribunalului.

Citiți și:  Ce se intampla cu ceasurile de LUX predate de Mircea Geoană la DNA, primite drept CADOU de la Vanghelie

Fostul primar al Sectorului 5, obligat să plătească peste 15.000.000 de euro
De asemenea, judecătorul a admis acțiunea civilă formulată de partea civilă Sectorul 5 al Municipiului București și îl obligă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel să plătească părții civile suma de 15.044.700 euro, la cursul BNR din ziua plății, cu titlu de daune materiale.

Alte trei persoane au fost condamnate cu pedepse cuprinse între 3 și 8 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Sursa: antena3.ro

LASA UN COMENTARIU