Concluziile CUTREMURATOARE ale legiștilor care au efectuat autopsiile victimelor de la „Matei Balș!”. Trei pacienți au ars de vii

Medicii legiști au finalizat necropsiile primelor cinci victime din incendiul devastator de la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, în urma căruia șase pacienți și-au pierdut viața. O a şasea victimă, respectiv un bărbat, a murit, astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Ce au descoperit medicii legişti la victimele incendiului de la „Matei Balş”

UPDATE: Surse judiciare au declarat pentru GÂNDUL că două femei au murit pe fondul unei insuficiențe cardio-respiratorii. Acestea s-au intoxicat cu monoxid de carbon. În schimb, decesul bărbatului găsit carbonizat a fost cauzat de arsurile puternice de pe suprafață corpului, cât și de cele de la nivelul căilor respiratorii.

Potrivit rezultatelor preliminare ale necropsiilor efectuate de medicii legişti, cauzele morţii în cazul primelor cinci victime sunt următoarele:

-bărbat cu arsuri puternice pe 100% din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii;
-femeie cu arsuri şi intoxicaţie cu monoxid de carbon;
-bărbat cu arsuri de căi respiratorii şi intoxicaţie cu monoxid de carbon;
-bărbat cu arsuri puternice pe toată suprafaţa corpului;
-femeie intoxicată cu monoxid de carbon şi expunere la căldură emanată.

UPDATE: Sâmbătă la amiază, criminaliștii au prelevat probe în cazul victimelor incendiului de la „Matei Balș” . De asemenea, vor fi efectuate și analizele toxicologice pentru a stabili cauza exactă a morții.

UPDATE: Una dintre victimele tragediei de la ”Matei Balș” era măicuță la Mănăstirea Christiana din București, Pipera. Femeia, în vârstă de 79 de ani, a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență ”Floreasca”, acolo unde s-a stins din viață, ulterior aceasta fiind dusă la INML.Stareța mănăstirii a fost contactată de legiștii de la INML, iar femeia a fost identificată după crucea pe care o purta la gât, potrivit informațiilor obținute de reporterul GÂNDUL. Astăzi, fratele și cumnata măicuței au mers la INML pentru a o recunoaște.

Potrivit informațiilor GÂNDUL.RO pacienții care au decedat în pavilionul din unitatea medicală au vârste cuprinse între 50 și 70 de ani și erau originari din București.

Astăzi începe la INML efectuarea necropsiilor victimelor. Două dintre familii au ajuns deja la Institutul de Medicină Legală, iar la fața locului se află polițiști și criminaliști.

Rudele, chemate la INML
Rudele victimelor au fost chemate la INML pentru a îi recunoaște pe pacienți, urmând să se facă testele ADN pentru patru dintre pacienți. Potrivit surselor GÂNDUL, autoritățile nu au putut stabili identitatea acestora deoarece corpurile erau carbonizate. Singura pacientă identificată a fost femeia care a decedat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Totodată, angajaţii Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitatea Mineră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani cercetează cauzele incendiului de la ”Matei Balș”, acolo unde 5 pacienţi infectaţi cu COVID-19 au decedat. Informația a fost confirmată pentru GÂNDUL.RO, de directorul INSEMEX, Arthur Găman.

De ce s-a întârziat contactul cu rudele pacienţilor de la Balș?
Ministrul Sănătăţii a precizat, vineri seară, că întârzierea contactării rudelor pacienţilor de la Matei Balş a fost cauzată de faptul că datele de contact se găseau doar pe hârtie, iar documentele erau blocate într-o clădire sigilată de poliţişti.

„Ne-am confruntat cu o problemă aproape hilară, şi anume datele aparţinătorilor. Atunci când un pacient este internat, i se solicită datele a unu sau doi aparţinători. Aceste date sunt notate într-un formular şi acest formular este păstrat doar pe hârtie”, a declarat ministrul sănătății la Digi24

„Hârtiile erau în clădirea care a fost sigilată de poliţie. Acesta este motivul pentru care mai degrabă am făcut un număr de telefon şi am aşteptat ca familiile să vină către noi”, a mai spus Voiculescu, ministrul Sănătății.

Sursa: gandul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *