Concluzia uluitoare trasă de un expert. Riscul ca să mori în felul ăsta este mult mai mare

După un studiu amplu a ieșit la iveală o concluzie îmbucurătoare.

Un expert în statistici a realizat câteva studii amănunțite și a oferit câteva concluzii legate de riscul pe care oameni îl prezintă în eventualitatea decesului provocat de coronavirus. Tim Harford, expert în statistici, a afirmat că, în Marea Britanie, doar o viață din două milioane se pierde din cauza virusului pandemic.

„Abia unul din 1.000 de britanici a murit de coronavirus – și totuși economia are mari probleme, datoria guvernamentală a ajuns la sute de miliarde și mulți părinți sunt îngroziți să-și trimită copiii la școală.

Birourile stau goale. La fel și gările și centrele comerciale. Toate acestea, când 99,9% din țară a supraviețuit primului val – și, sper, cel mai rău”, a declarat britanicul. El a mai afirmat că marele risc de deces îl prezintă persoanele care au depășit vârsta de 65 de ani.

„Marea majoritate a persoanelor care au murit depășiseră vârsta de 65 de ani, iar dacă aveți sub 60 de ani, este foarte puțin probabil să muriți de Covid-19, chiar dacă vă infectați.

Având în vedere riscul scăzut actual de infecție, combinat cu riscul scăzut de boală, un tânăr de 30 de ani este mult mai expus riscului de a merge pe motocicletă, de a merge la schi sau de a călări – să nu mai vorbim de scufundări, alpinism sau scufundări.

Toate aceste activități prezintă unele riscuri, dar riscuri pe care majoritatea dintre noi le acceptăm”, a declarat Tim Harford.

El a atras atenția că în cazul tinerilor, riscul de-a muri într-un accident de mașină este mult mai ridicat.

„Totuși, refuzul de a urca într-o mașină, de teama de a nu fi ucis, ar fi văzut ca simptom al anxietății severe.

Un epidemiolog a spus că a face o baie obișnuită reprezintă un risc de 0,3 micro-morți – adică există aproximativ o moarte în cadă pentru fiecare trei milioane de oameni care fac baie.

Șansa de a muri în baie este mai mare sau mai mică decât riscul de a fi ucis astăzi Covid-19? Să facem calculele.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *