Concluzia uluitoare trasă de un expert. Riscul ca să mori în felul ăsta este mult mai mare

După un studiu amplu a ieșit la iveală o concluzie îmbucurătoare.

Un expert în statistici a realizat câteva studii amănunțite și a oferit câteva concluzii legate de riscul pe care oameni îl prezintă în eventualitatea decesului provocat de coronavirus. Tim Harford, expert în statistici, a afirmat că, în Marea Britanie, doar o viață din două milioane se pierde din cauza virusului pandemic.

„Abia unul din 1.000 de britanici a murit de coronavirus – și totuși economia are mari probleme, datoria guvernamentală a ajuns la sute de miliarde și mulți părinți sunt îngroziți să-și trimită copiii la școală.

Birourile stau goale. La fel și gările și centrele comerciale. Toate acestea, când 99,9% din țară a supraviețuit primului val – și, sper, cel mai rău”, a declarat britanicul. El a mai afirmat că marele risc de deces îl prezintă persoanele care au depășit vârsta de 65 de ani.

„Marea majoritate a persoanelor care au murit depășiseră vârsta de 65 de ani, iar dacă aveți sub 60 de ani, este foarte puțin probabil să muriți de Covid-19, chiar dacă vă infectați.

Având în vedere riscul scăzut actual de infecție, combinat cu riscul scăzut de boală, un tânăr de 30 de ani este mult mai expus riscului de a merge pe motocicletă, de a merge la schi sau de a călări – să nu mai vorbim de scufundări, alpinism sau scufundări.

Toate aceste activități prezintă unele riscuri, dar riscuri pe care majoritatea dintre noi le acceptăm”, a declarat Tim Harford.

El a atras atenția că în cazul tinerilor, riscul de-a muri într-un accident de mașină este mult mai ridicat.

„Totuși, refuzul de a urca într-o mașină, de teama de a nu fi ucis, ar fi văzut ca simptom al anxietății severe.

Un epidemiolog a spus că a face o baie obișnuită reprezintă un risc de 0,3 micro-morți – adică există aproximativ o moarte în cadă pentru fiecare trei milioane de oameni care fac baie.

Șansa de a muri în baie este mai mare sau mai mică decât riscul de a fi ucis astăzi Covid-19? Să facem calculele.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.