Comunicat “Peluza Sud” Steaua dupa scandarile “provocatoare antimaghiare” de la Cluj

peluza-sud

Având în vedere ultimele actiuni petrecute atat in tara cat si in afara ei, noi, Peluza SUD, dorim sa luam pozitie fata de aceste evenimente care afecteaza si sportul, din pacate.

Prin parasirea peluzei la meciul ce a avut loc in orasul Cluj Napoca cu echipa CFR Cluj din data de 08.03.2014 dorim sa tragem un semnal de alarma si sa aratam ca SUNTEM inainte de toate ROMANI!

Prin mesajul transmis catre sectorul ocupat de suporterii echipei STEAUA BUCURESTI, ni s-a adus la cunostiinta ca orice scandare la adresa Ungariei, a minoritatii maghiare din Romania, chiar si scandarea numelui tarii noastre, fiind considerate provocatoare, meciul va fi intrerupt, iar echipa gazda va castiga partida la masa verde.

Citiți și:  Se repetă istoria la Hădăreni! Bătaie cu furci în plină stradă, după un conflict interetnic între mai multe persoane

Prin aceasta incercare ni s-a cenzurat dreptul la libera exprimare si ne consideram calcata in picioare identitatea nationala. Totodata prin aceastea se incalca Constitutia Romaniei. Conform articolului 1 aliniatul 1: Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil!

Prin aceasta decizie pe care am luat-o ad hoc, nu am dorit sa afectam in vreun fel performantele echipei Steaua Bucuresti din aceasta partida, precum si cele viitoare.

Respectam decizia celorlalti suporteri stelisti de a ramane in stadion.

Speram ca exemplul si pozitia noastra sa fie urmate si de alte peluze, dar mai ales de totii ROMANII care se simt batjocoriti in propria tara pentru ca sunt ROMANI! Peluza Sud

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Notify of
Inline Feedbacks