Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
POLITICA

Colonia România și jupânii ambasadori

clotilde armand reactie pierdut alegerile

Dacă am crezut vreun moment că suntem văzuți altfel: în plin scandal legat de rezultatul alegerilor locale din București, Clotilde Armand a dat fuga la Ambasada SUA, unde preț de 3 ore, potrivit relatărilor din presă, ar fi condamnat tupeul românilor, care și-au permis neobrăzarea să voteze altfel decât trebuie; adică, nu pe ea, ca să ne înțelegem! Țara noastră este o colonie, iar ambasadorii trimiși aici, în special cei ai marilor puteri, sunt văzuți drept jupânii care scot biciul ori de câte ori aerul periculos al „independenței” și „suveranității” statului începe să adie.

Clotilde Armand nu a mai mers să se plângă la Ambasada Franței din două motive: 1. Pentru că Parisul a înțeles cine conduce România, de fapt, iar orice răzvrătire în front trebuie să primească aprobarea Unchiului Sam; 2. DGSE-ul (Direcția Generală de Securitate Externă a Franței) nu o mai protejează și nu-i exclus să vedem niște dosare demarate în trombă zilele următoare, dacă e să dăm crezare informațiilor vehiculate zilele astea.

Când s-a dus cu jalba-n proțap la americani, Clotilde Armand a vrut să ne transmită mesajul că noi nu contăm, alții ne sunt stăpânii și ea, dacă are o problemă aici, pe Dâmbovița, știe unde să se ducă pentru a-și face dreptate.

Grav nu este că vedem un astfel de personaj pe la București, dar tolerarea tupeului și instigarea, da, sunt fapte condamnabile! Rămâne să vedem și în ce fel vor fi.

Până unde merge implicarea ambasadelor străine?
Clotilde Armand a fost protagonista unor scene reprobabile la alegerile din 2020 și la fel vom vorbi, peste ani, și despre scrutinul din 9 iunie. Bucureștenii încă mai rețin imaginile cu ex-primarul de la „1” cotrobăind prin camera cu sacii plini de voturi, de acum patru ani, așa că nimic nu-i mai poate surprinde acum.

Totuși, vizita la Ambasada SUA – în miez de noapte – nu poate trece neobservată și cu siguranță că a ridicat multe semne de întrebare. Cum ar fi și acesta – De ce s-ar implica Washingtonul în alegerile locale de la Sectorul 1? S-au rezolvat toate problemele politicii externe cu care se confruntă America azi? Gata, pericolul rusesc a trecut? În Fâșia Gaza s-a făcut pace?

Presa a scris și relatat pe larg (mă rog, sursele media nealiniate politic, mai corect spus!) despre vizita Clotildei Armand la sediul US Embassy, dar US Embassy n-a ieșit nici măcar cu o dezmințire. Ceea ce, în termeni americani, ne permite să afirmăm că există „bănuiala rezonabilă” cum că Armand a petrecut destul timp acolo, vreo trei ore, așa cum s-a vehiculat în spațiul public. De când primesc americanii în audienți candidați în alegerile din România? Și, cam ce a putut discuta ambasadorul Kathleen Kavalec cu deja ex-primarul Sectorului 1?

Culmea este că, imediat după ce Clotilde s-a ploconit în fața Ambasadei SUA, la București a și început scandalul în stradă. Câteva zeci de simpatizanți USR au protestat, mai mult sau mai puțin agresiv, contestând rezultatul alegerilor de la S1. Să fie o simplă coincidență faptul că imediat după vizita în miez de noapte la ambasada americană a început scandalul? Ce se vrea? Un nou „10 august”? USR urmărește răsturnarea statului de drept și domnia anarhiei? Clotilde Armand și-a propus să facă din București „micul Paris” al protestelor, pe modelul „Vestelor galbene” care au adus haosul în capitala Franței?!

Greu de dat o explicație pentru tot ce se întâmplă în aceste zile. Ambasadele străine joacă dincolo de granița reprezentării diplomatice și, cu mici excepții, niciun lider politic de la București nu a condamnat asta, totul s-a trecut sub tăcere, parcă de frică.

La fel a procedat și Diana Șoșoacă, doar că ea a mers la ambasada Moscovei ca invitată la recepția de Ziua Națională a Federației Ruse. Șoșoacă nu doar că a stat la tot dineul, dar a mai și aplaudat discursul plin de atacuri la adresa NATO al ambasadorului rus la București. Ținând cont că va reprezenta România în Parlamentul European, în urma unui număr surprinzător de mare de voturi primite, nu putem să nu ne întrebăm oare cum ne văd occidentalii – ca pro-ruși sau, mai degrabă, anti-americani?!

Din punct de vedere al resurselor de care dispune, dar și geostrategic, România este un punct extrem de fierbinte pe harta lumii și un loc vânat de marile puteri. Poate de aceea și acest amestec al ambasadelor străine în treburile interne ale țării noastre. Iar dacă pentru Sectorul 1 s-a făcut atâta vâlvă, să ne așteptăm ca la „prezidențiale” să fie mai rău? De ce nu, doar unii candidați deja bat toba că au susținerea Americii. Nu-i exclus să vedem coada formându-se la Ambasada SUA, cu liste de așteptare și tot tacâmul.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.