Colonia România la cheremul multinaționalelor!

„Este o bătaie de joc la adresa muncitorului român, un şantaj practicat de o multinațională care ne tratează ca pe sclavi, în comparaţie cu angajaţii ei din Occident.” (Angajat „Nestle România” din Timișoara)

400 de angajați ai unei multinaționale își strigă disperarea. Nici o televiziune, nici o campanie #șî eu, nici un film, pe SRI îl doare-n cur, pe cei de la PNL-USR-Plus-PMP îi doare-n cur, nu scot o vorbă, Legea Dialogului Social nu e de partea muncitorilor. Muncitorii concediați primesc salarii de 10 ori mai mici decât în Occident. Un caz banal, ați putea spune…

Nu, doar un exemplu de cum sunt tratați românii ca sclavi în propria lor țară. De la monopolizarea comerțului prin hipermarketurile care-și pun cu lăcomie 100% adaus commercial și au distrus o întreagă clasă de mijloc, ocupând efectiv segmentul comerțului din România, până la strategia companiilor străine, care au decis, cu mult timp în urmă, la ordinul „Europei”, că România nu are voie să aibă autostrăzi, asta după ce SRI și DNA au omorât tot capitalul Românesc. Totuși, manifestația SRI #șîeu nu s-a îndreptat împotriva multinaționalelor care au primit ordin să blocheze construcția de Autostrăzi, au vrut doar să irite opinia publică.

Citiți și:  Cîţu anunță prăpădul în România: „Totul se prăbușește”

La Timișoara, mare citadelă a „dreptei” și a tâmpiților de la #Rezist, alături de Cluj și alte câteva, unde primarul Robu se scălâmbăie alături de unii de la USR, politicienii „de dreapta” au băgat capul în nisip, făcând pe ei de frica multinaționalelor și SRI-ului.

Klaus Werner Iohannis spune public că multinanaționalele sunt bune și „face bine”, la fel ca „Hemoroeasy” din reclamă. Televiziunile SRI nu scot o vorbuliță. Sunt tare curios unde e pensatul Rareș acum, cel care apără dreptatea? Probabil, își trage turnee prin țară călare pe calul galben al PNL-ului, ca să-și susțină candidatura pentru parlamentul european.

Unde îi doare pe impostorii ăștia? Vă spun eu: în cur după ușă pe stânga! Îi doare-n paișpe, și pe PNL-iști, și pe USR-iști și pe PMP-iști, de angajații călcați în picioare, pentru că ei apără multinaționalele și interesele lor, iar, dacă-i întrebi, îți vor răspunde că asta-i economia de piață. Tocmai aici e problema: Partidele trebuie să apere oamenii, nu să le fure voturile cu sloganuri atârnate pe toți stâlpii!

Citiți și:  Putin a pus ochii pe România! Mesaj DUR de la Kremlin: Ne-au înşelat grosolan

Cazul Nestle de la Timișoara este un caz tipic, peste tot multinaționalele fac la fel. Acesta este motivul pentru care muncitorii de acolo sunt sacrificați și nu se vorbește de cazul lor, ca nu cumva să se afle că peste tot e la fel.

În schimb, când e vorba de apărat interesele multinaționalelor, cum ar fi să le mai lase să fure la greu, de la Tăriceanu, trecând prin Gorghiu (culmea, senator de Timiș!) continuînd cu Robu-Bobu, Cioloș &comp și încheind cu Klaus-succesorul naziștilor, toți au sărit în sus ca arși să se anuleze OUG 114, bătându-se care-i primul să dea o limbă-n cur ocupantului străin. ’R-ați ai Dracului să fiți, slugoilor!

Gelu VIȘAN

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.