Codruţa Kovesi aruncă Europa IN AER! A făcut primele arestări

Laura Codruţa Kovesi aruncă toată Europa în aer. S-a dus direct peste mafia italiană, cea mai temută mafie din Europa. Miercuri, 20 octombrie, Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi a făcut primele arestări. Astfel, persoanele vizate sunt oameni suspecți de legături cu mafia italiană ‘Ndrangheta.

Kovesi a făcut primele arestări! Sunt vizați oameni suspecți de legături cu mafia italiană
Persoanele arestate, în număr de 10, sunt suspectate de formarea unui grup criminal organizat, dar şi de fraudă fiscală, conform informațiilor transmise de EPPO.

EPPO, alături de forţe de ordine din Germania, Italia şi Bulgaria, a făcut, pe lângă arestări, percheziţii şi a confiscat bunuri în valoare de 13 milioane de euro.

Suspecţii au falsificat plata TVA-ului rambursat de către state
De asemenea, Parchetul European informează că suspecţii au falsificat plata TVA-ului rambursat de către state, motiv pentru care statele au pierdut suma de 13 milioane de euro. Mai apoi, banii au fost folosiţi pentru achiziţia unor maşini de lux.

Potrivit sursei menționate, un dealer de maşini din Italia a cumpărat maşini de lux de la mai multe reprezentanţe auto din Germania, achiziţii care s-au încadrat în regimul TVA-ului intracomunitar.

Totuși, achiziţia a fost făcută printr-o a treia companie, una fantomă, din Germania, şi printr-un intermediar din Italia. Astfel, s-a simulat o achiziţie privată prin care s-a realizat o excepţie de la plata TVA-ului.

Schema le-a permis infractorilor să obţină profituri mari, dar şi să influenţeze preţul de piaţă al maşinilor. Aceştia au făcut ulterior transferuri de bani în străinătate, plecând de la sume de minimum 70.000 euro.

În timpul operaţiunii, 13 maşini de lux au fost confiscate în Germania. Valoarea totală a bunurilor va fi evaluată zilele viitoare, dar se presupune că aceasta ar fi de aproximativ 13 milioane de euro.

Vor fi aduşi în faţa unui judecător
Trei dintre cei 10 suspecţi arestaţi au legături cu organizaţia mafiotă italiană ‘Ndrangheta şi vor fi aduşi în faţa unui judecător. Datorită celor de la EPPO, a fost descoperit şi un caz de trafic de droguri în Italia, iar Poliţia Financiară Italiană a arestat în acest caz patru suspecţi şi a confiscat 7 kg de marijuana şi haşiş.

„Acesta este primul caz înregistrat la EPPO din 1 iunie 2021, data la care am început oficial treaba. Sunt foarte mulţumită de faptul că investigaţiile dau rezultate concrete. Operaţiunea aceasta demonstrează schimbul de paradigmă pe care EPPO îl aduce pentru investigaţiile trans-frontaliere. Aceasta este noua realitate a zonei EPPO: nu mai sunt formalităţi de asistenţă legală, acţiunile sunt rapide şi decisive şi ne concentrăm pe recuperarea prejudiciilor”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *