COD ROSU de INUNDATII – S-au decis evacuari masive! Iata zonele vizate (ATENTIE, COD PORTOCALIU extins!)


Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii pentru Braşov şi Covasna, pe râurile din bazin hidrografic Târlung, valabilă până sămbătă seară. Din cauza ruperii digului de protecţie de pe pârâul Dobârlău, aproximativ 100 de persoane din localitatea Lunca Mărcuşului, judeţul Covasna, vor fi evacuate.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), vor fi scurgeri pe versanţi, torenţi, pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericole pe râurile din bazinul hidrografic Târlung – bazin mijlociu şi inferior, în Braşov şi Covasna.

Hidrologii precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul inferior al râului Târlung, în zona de confluenţa cu râul Negru, în zona localitӑţii Bӑcel.

Codul roşu de inundaţii în judeţele Braşov şi Covasna este în vigoare până sâmbătă la ora 18.00.

De asemenea, din cauza ruperii digului de protecţie de pe pârâul Dobârlău, aproximativ 100 de persoane din localitatea Lunca Mărcuşului, comuna Dobârlău, judeţul Covasna, vor fi evacuate şi vor fi cazate la Căminul Cultural, a anunţat IGSU.

Conform Antena 3. codul roşu a fost extins şi în judeţele Harghita şi Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.