COD NEGRU de la ANM. Premieră în România. Pericol în toată țara: „Adăpostiți-vă!”

Alertă în toată România. Pentru prima dată în istoria țării, ANM ar putea institui un Cod Negru pentru vreme extremă. Meteorologii nu au mai văzut așa ceva niciodată.

Experții de la ANM sunt îngrijorați după ce în utlimele zile vremea a fost foarte imprevizibilă. Aceștia ar putea institui un Cod Negru pentru vreme extremă, aceasta fiind o premieră în România. De asemenea, acesta va fi valabil în toată țara.

După trei zile de fenomene meteo extreme, un val de aer arctic se îndreaptă către România. Când va ajunge în ţara noastră, vom îngheţa la temperaturi cu minus, în zonele de munte, scrie Cancan.

Se poate declanșa cod negru, pentru prima dată în România, iar în oraşe, vor fi cu 10 grade mai puţin decât în mod normal. Este doar începutul, atrag atenţia experţii, care dau vina pe încălzirea globală, în timp ce tot mai multe voci vorbesc despre un adevărat război meteorologic.

Fenomene meteo neobişnuite au lovit România în lanţ, în ultimele trei zile. Frecvenţa şi puterea lor i-au uimit chiar şi pe meteorologi. Natura s-a dezlănţuit pentru prima dată în Călăraşi.

Sâmbătă, o vijelie puternică, însoţită de o ploaie cu grindină a lovit oraşul Dorohoi, judeţul Botoşani, aşternând un peisaj de iarnă veritabilă, un strat gros de gheaţă acoperind oraşul.

„În faţa fenomenelor extreme, trebuie să învăţăm cum să ne protejăm viaţa”, spun experții.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: „Adăpostirea în case, locaţii care sunt rezistente, în beciuri, este primordială. Dacă vezi că acest fenomen există şi poţi să-l eviţi, să pleci, fă acest lucru”.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *