Coaliția se zguduie din temelii. Premierul, pe lista neagră (SURSE)

Scandal de proporţii în coaliţia de guvernare după ce premierul Florin Cîţu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Sănătate. Decizia şefului de la Palatul Victoria a produs un adevărat cutremur. Surse din cadrul USR-PLUS spun că alianţa mai rămâne în coaliţie cu o singură condiţie. Florin Cîţu să nu mai fie premier.

Guvernul lui Florin Cîţu este foarte aproape de implozie. Decizia premierului de a-l îndepărta pe Vlad Voiculescu a produs un adevărat cutremur în coaliţie. Surse din USR-PLUS spun că formaţiunea rupe coaliţia dacă Florin Cîţu nu este demis.

Se cere demisia lui Florin Cîţu
Cei din Alianța USR PLUS ar dori rămânerea la guvernare, în coaliție cu PNL și UDMR, dar fără Florin Cîțu premier, susțin surse politice. În cadrul USR sunt luate în calcul trei variante după revocarea lui Vlad Voiculescu:

-rămânerea la guvernare, dar fără Florin Cîțu premier,

-ieșirea de la guvernare

-și, de asemenea, rămânerea la guvernare cu cedarea portofoliului Sănătate, susțin sursele politice.

”După cum a procedat cu demiterea lui Voiculescu, nu vedem nici o soluție în care Cîțu ar putea să continue ca premier într-o coaliție cu USR PLUS”, spun surse din alianţă, conform g4media.ro.

Premierul Florin Cîțu a decis, în această dimineață, demiterea lui Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății susținut de PLUS, dar și a secretarului de stat Andreea Moldovan. Decizia fermă a venit după o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

O ședință a USR PLUS a început în urmă cu scurt timp.

USR-PLUS a boicotat şedinţa de Guvern
Mai mult, miniștrii USR au luat decizia de a nu participa la ședința de Guvern, asta după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Astfel, premierul Florin Cîțu a luat decizia de a amâna ședința de Guvern, până la momentul în care se vor purta discuții în coaliție.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!