GENERAL

Coaliția se clatină din temelii. Scenariu exploziv in criza politică a momentului

kelemen hunor autonomie tinut secuiesc

Discursul deja celebru al lui Viktor Orban la Tușnad pare să fi acționat ca un măr otrăvit pentru UDMR, căruia i s-a cerut insistent, de câteva zile, să se delimiteze de mesajele premierului Ungariei. Inclusiv președintele Iohannis a luat atitudine, iar coaliția se clatină. Prezent în podcastul EVZ Play de miercuri, Ion Cristoiu a anunțat un scenariu exploziv legat de criza politică a momentului.

Invitatul moderatorului podcastului EVZ Play, Robert Turcescu, a observat în primul rând atitudinea insistentă de a pune UDMR la colț, inclusiv de la nivelul șefului statului, care totuși a reacționat tardiv.

Cristoiu: Iohannis a dat ultimatum. E un efort să scoată UDMR de la guvernare
Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a subliniat că fără discuție, e vorba de o criză artificială, însă ea amenință stabilitatea țării, iar Klaus Iohannis a fost un pic împins să ia atitudine.

„Vine cu o oarecare întârziere, ceea ce înseamnă că a primit un telefon, domnul Iohannis și dă un ultimatum, atenție. E un efort să scoată UDMR de la guvernare. La Iohannis e o presiune venită din alte părți”, a anunțat Cristoiu în studioul EVZ-Capital.

S-a rupt lanțul de iubire?
Concret, PSD amenință că va ieși de la guvernare, motiv pentru care UDMR trebuie să rămână alături de PNL, în coaliție. Este explicația pe care au primit-o șefii organizațiilor locale ale PNL deranjați de atitudinea liderilor maghiari din ultimele săptămâni, după discursul lui Viktor Orban de la Băile Tușnad. Pe de altă parte, mai mulți lideri liberali s-au arătat deranjați de poziția UDMR. Au sugerat chiar că formațiunea politică condusă de Kelemen Hunor ar trebui să nu mai facă parte din coaliție.

În acest context, scenariul alegerilor anticipate este cât se poate de plauzibil, a adăugat invitatul lui Robert Turcescu.

Cristoiu: O criză politică în România e favorabilă Moscovei
Chestionat de moderator dacă ne putem aștepta la „spargerea binomului PSD-PNL”, care are mai puțin de un an la cârma țării, renumitul gazetar a explicat:

„Jocul e ca PSD să scoată UDMR de la guvernare. Coaliția asta contra naturii a rezistat că a fost UDMR. Adică nu părea chiar adulter, mai era și soțul. În momentul în care UDMR este scos, ați văzut că se lucrează intens, , PSD are cel mai bun pretext să iasă din coaliție. În prima linie e PNL care a primit dispoziție de la Iohannis și nu se potolește. O criză politică în România e favorabilă Moscovei, dacă intrăm și noi în turmentarea aia… (…) Dacă UDMR e scos de la guvernare, vom avea alegeri anticipate”, a conchis fondatorul EVZ.

Sursa: capital.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.