“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ANALIZENOUTATI

CNSAS, un instrument al SRI

aGFzaD0yODc5NGIyMWJmMjk0ODNlNzNmNTZhZGUyMDQxODQ2OQ.thumb

Dosarul cu documentele de colaborator al Securității al fostului președinte Traian Băsescu a fost ținut la sertar în mod intenționat de către Germina Nagâț, informează Cotidianul.

Germina Nagâț este omul de bază din cadrul serviciului Investigații al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (C.N.S.A.S.), poziție din care nu a putut fi schimbată în ultimii 18 ani. Nici promovarea sa în cadrul Consiliului C.N.S.A.S. nu a determinat-o să părăsească conducerea secției de Investigații.

Întrebările privind dosarul „uitat” al lui Traian Băsescu nu pot ține de hazard, ci mai mult de o operațiune controlată, cel mai probabil, de SRI.

Nu trebuie să uităm de faptul că există o plîngere penală pentru declarații mincinoase pe proprie răspundere făcute de Traian Băsescu în 2019 (cu ocazia alegerilor europarlamentare) în privința colaborării sale cu Securitatea. Dosarul cu plângerea penală a Grupului de Investigații Politice, pentru infracțiunea lui Traian Băsescu de declarație mincinoasă pe proprie răspundere stă de un an și jumătate ascuns într-un sertar al unei procuroare care așteaptă prescrierea faptei. Este vorba despre procuroarea Dana Matei, aceasta fiind sora lui Ionuț Matei, cel care a fost șeful componentei de Securitate de la ICCJ.

Procuroarea Dana Matei a fost detașată la SRI pînă de curând, după care a fost mutată la Parchetul General, unde a primit dosarul lui Traian Băsescu. Toate aceste informații demonstrează faptul că a existat totuși un mecanism care a funcționat la ordin, exact cum s-a întâmplat la C.N.S.A.S. cu necercetarea dosarului de colaborator al fostului președinte.

Colaborarea strînsă a SRI cu Mihai Demetriade și Mădălin Hodor indică o implicare activă a SRI în cadrul instituției numită C.N.S.A.S. Numai că Mădălin Hodor, Demetriade și Cioflîncă fac parte din grupul Germinei Nagâț. Acestora li se adaugă Andrei Ursu, cetățean american, succesorul eroului anticomunist Gheorghe Ursu, ucis în beciurile poliției. De profesie inginer, acesta s-a reprofilat, devenind „istoric”, devenind director al Institutului Revoluției Române din decembrie 1989, fiind angajat mai apoi și la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Ce vrea acest grup din CNSAS? Găsim o explicație într-o stenogramă a unei ședințe a CNSAS: Dna G. Nagâţ: ”Adiacent, să ştiţi că eu am făcut un proiect pe care îl discut cu nişte jurişti de la USR, nu l-am depus încă…” ( extras din stenograma Sedinței publice din 7 12 2021).

Germina Nagâț pregătește un proiect de lege lucrat împreună cu juriștii de la USR. Din toate datele de pînă acum, rezultă că gruparea condusă de Germina Nagâț (din care mai fac parte Mihai Demetriade, Adrian Cioflîncă, Mădălin Hodor, inginerul Andrei Ursu, vor ca decizia definitivă de colaborare cu Securitatea să nu mai treacă prin instanțele de judecată, ci decizia să rămînă a lor. Cam la asta se referă și Hodor când pledează pentru schimbarea definiței de colaborare cu Securitatea.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.