MEDICAL

CNN/ Pentru zeci de milioane de oameni vaccinul anti-COVID nu funcționează

covid vaccine HIV feature 800x417 1

În timp ce ritmul de imunizare continuă să scadă, în SUA se menține îngrijorarea că zeci de milioane de persoane ar putea să nu beneficieze de o protecție corespunzătoare în urma vaccinării anti-COVID, relatează CNN.

Obiectivul autorităților este să administreze cât mai multe vaccinuri sigure și eficace unui număr cât mai mare de cetățeni, într-un timp cât mai scurt, susține Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională în actuala administrație de la Washington.

Realitatea arată însă că vaccinarea ar putea să nu funcționeze în cazul a zeci de milioane de americani cu sistemul imunitar slăbit.

Mai multe studii arată că pacienții care iau medicamente imunosupresoare ar putea să nu dezvolte un răspuns imunitar suficient de puternic la vaccin și, prin urmare, ar putea rămâne neprotejate în fața virusului.

Imunosupresoarele sunt folosite în tratamentul unor boli frecvent întâlnite, precum psoriazisul, artrita reumatoidă și lupusul.

“Trebuie să găsim o rezolvare, pentru că există un număr semnificativ de mare de oameni în SUA și în lume care nu dezvoltă un răspuns imunitar adecvat.

Dacă ar trebui să le întrerupem temporar tratamentul imunosupresiv când le vaccinăm sau dacă ar trebui să le administrăm doze suplimentare de vaccin?

Nu suntem siguri, dar problema trebuie soluționată”, avertizează dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru studiul Alergiilor și al Bolilor Infecțioase din SUA.

Medicamentul administrat lui Trump, luat în calcul în cazul persoanelor imunocompromise
Institutul condus de Fauci va demara în curând un studiu pentru stabilirea celei mai bune strategii în ajutorul persoanelor cu sistem imunitar slăbit.

De asemenea, compania de biotehnologie Regeneron evaluează propunerile de a testa medicamentul său pe bază de anticorpi într-un studiu pe pacienții care nu au răspuns imunitar adecvat la vaccinul anti-COVID.

Agenția americană de autorizare a medicamentelor, FDA, a aprobat anul trecut, în noiembrie, în procedură de urgență, produsul cu anticorpi al Regeneron în tratamentul împotriva coronavirusului.

În octombrie anul trecut, președintele de atunci al SUA, Donald Trump, a urmat cu succes tratamentul elaborat de Regeneron după ce s-a îmbolnăvit de COVID.

Sursa: antena3.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.