Clotilde se răzbună. Vrea sa-l scoata in strada pe un tanar jurnalist de la RTV. O istorie cutremuratoare

În urmă cu câteva zile, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunțat că va cere ca un tânăr jurnalist de la România TV să fie evacuat din locuința socială pe care tocmai o primise de la Primărie.

Pentru cine nu știe, Rafaelo Varga este un tânăr jurnalist, cu o carieră promițătoare în față. El lucrează la România TV și cum Clotilde Armand duce un război împotriva presei, a găsit de cuviință să se răzbune. Cum? Prin a le lua locuințele sociale primite de trei tineri jurnaliști. Printre ei și Rafaelo Varga care a crescut la o casă de copii din Satu Mare, și care a înțeles de mic că singura cale de a trece dincolo de o viață zbuciumată, este învățătura.

Rafaelo Varga a ajuns în grija Direcției pentru Protecția Copilului Satu Mare, pe când avea trei săptămâni.

„Ce o să fac când ies din casa de copii la 18 ani? Mă tem și stau noaptea și mă întreb ce urmează”, spunea Rafaelo, neștiind ce-l așteaptă.

Încă de când era în clasele primare, cu ajutorul unui dascăl inimos, Rafaelo a priceput că singura sa șansă de izbândi în viața este să facă școală. Pe bune, nu doar așa cu numele. Și așa se face că a urmat cursurile Liceului de Teologie ”Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, după care a devenit student la Facultatea de Litere a Universității București, unde a intrat pe locurile bugetate de stat.

”Nu am avut timp să mă bucur prea mult de perioada studenției, însă nu îmi pare rău. Muncesc de la 19 ani și toată perioada facultății am lucrat ca jurnalist. A fost o perioadă solicitantă și așteptam să termin studiile universitare, pentru că îmi doream să îmi fac meseria pe deplin și să simt cum experiența pe care o dobândesc se împletește cu învățăturile primite în școală”, spunea Rafaelo.

Presa, marea lui iubire
Pe Rafaelo Varga îl cunoașteți de la televizor. Mai exact este reporter de știri la România TV. Acum, Rafelo spune că presa este marea și singura iubire din viața lui. Este foarte îndrăgostit de meseria de jurnalist, iar acest sentiment îl poți găsi mai ales la oamenii tineri, aflați la început de drum.

„Nu e important ce lucrezi, ci cum lucrezi. Nu e în trend ca la serviciu să ne urmăm interesul, ci e important să ne comportăm cu iubire într-un colectiv, ajutându-ne unii pe alții, învățându-ne unii pe alții. Omul care face jobul cu o anume virtute interioară, se va simți energizat constant”, a mai spus Rafaelo.

Primarul Sectorului 1 i-a pus gând rău lui Rafaelo
Pe 29 aprilie 2021, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a scris pe facebook o postare prin care anunța că a dispus verificări cu privire la faptul că o serie de jurnaliști au primit locuințe sociale. Printre ei și Rafaelo Varga.

„Aflu că oamenii apropiați de vechea administrație (activiști de partid, foști șefi de direcții ai primăriei, actuali angajați ai cabinetului parlamentar al fostului edil, șefi din Poliția Locală Sector 1 care se ocupau cu filajul meu și al colegilor la protestele din 10 august 2018 sau angajați de la televiziunile Antena 3 și România TV) au fost răsplătiți de fostul primar cu locuințe dedicate exclusiv tinerilor până în 35 de ani. Niciunul dintre ei nu îndeplinește condițiile de acordare a locuințelor și majoritatea au ”sărit” rândul pe lista de așteptare. Astfel, voi trimite Corpul de Control să verifice situația și voi iniția un proiect de hotărâre care să nu mai permită asemenea anomalii. Nimeni nu este mai presus de lege – și asta trebuie să le intre bine în cap tuturor”, scria primărița.

Sursa: evz.ro