Clotilde Armand, PE FARAS? I se cere DEMISIA

Situația gunoaielor din Sectorul 1 se apropie de apogeu. Potrivit ultimelor informații, bucureștenii sunt extrem de revoltați de neregulile din Capitală și au început să strângă semnături pentru ca primarul Clotilde Armand să plece din funcție.

De la o zi la alta, sacii de gunoaie continuă să se strângă în Capitală. Au trecut zece zile de când gunoiul nu a mai fost strâns, în contextul în care, Romprest, compania care se ocupă de ridicarea deșeurilor, nu a încasat banii pentru serviciile prestate.

Astfel, cetățenii nu au mai stat pe gânduri și susțin că la mijloc e vorba de o bombă biologică. În acest context, potrivit Antena 3, oamenii au început să strângă semnături pentru ca primarul Clotilde Armand să plece din funcție.

Amintim faptul că primarul Sectorului 1 a încercat să explice motivul pentru care gunoiul nu mai este ridicat. Clotilde Armand declara că costul total al salubrizării în 2020 a fost o treime din buegtul Sectorului 1, iar Primăria nu poate să mențină astfel de costuri, în contextul actual.

Citiți și:  Cutremur în dosarul fraudării alegerilor de la Sectorul 1 al Capitalei. Este răsturnare completă de situație

Clotilde Armand, contrazisă de Romprest
„Costul salubrizarii pentru anul trecut a fost de 266 milioane lei, la care se adauga facturi de 83 milioane lei aflate in litigiu, ceea ce inseamna un total de 350 de milioane de lei pe care Romprest considera normal sa il primeasca intr-un an, rezulta un total de 1 milion de lei pe zi, adica o treime din bugetul sectorului 1. Noi nu ne putem mentine la asemenea costuri”, a spus Armand.

De cealaltă parte, Romprest, compania care se ocupă de ridicarea deșeurilor susține contrariul și a prezentat actele exacte privind bugetul total alocat salubrizării din Sectorul 1 în anul 2020.

Citiți și:  Andrei Caramitru dă de pământ cu Clotilde Armand şi cu Nicuşor Dan

”Pentru o corectă informare a opiniei publice, prezentam datele exacte privind bugetul alocat Salubritatii in anul 2020 si sumele achitate de catre Autoritate operatorului in exercitiul bugetar al anului 2020.

La începutul fiecarui an, operatorul delegat al serviciului public de salubritate înaintează catre Autoritatea contractantă o estimare de buget pentru anul în curs. Pentru anul 2020, în data de 15 ianuarie 2020, a fost înaintat bugetul preconizat pentru anul 2020, in valoare estimata de 236,7 milioane lei”, preciza sursa citată.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!