Clanurile interlope se pregătesc de război. Amenințări fără precedent

Clanurile interlope din Moldova și din Ardeal se pregătesc de război. Amenințări cu moartea între clanul Corduneanu din Iași și Barcsa din Reghin. Pariuri pe bani grei pentru cine rămâne în picioare.

Totul a plecat după ce Vasile Corduneanu a avut o reacție la un live făcut de interopul Vandam. „Fac un anunț și eu, pentru Vandam Smântână: pe cine ai bătut tu? N-ai dat un pumn, n-ai dat o palmă. N-ai spart un balon”, a fost introducerea dintr-un „discurs” presărat mai mult cu injurii pe care hârtia nu le suportă.

Asta a trezit nemulțumirea membrilor unui clan din Reghin, cămătarii Barcsa. Câțiva dintre ei s-au strâns la masă și au avut, la rândul lor, o reacție violentă față de Corduneni. Introducerea a fost elegantă, dar ironică apoi. „Bună seara, vreau să fac și eu un video pentru Adriana Corduneanu și Vasilica Corduneanu. Vasilico, Adriano, frate-miu a distribuit live-ul lui Vandam. Și eu l-am distribuit, toată România l-a distribuit. Dar tu ai vrut să ajungi direct la noi! Cu ce drept și în ce calitate l-ai sunat aseară pe frate-miu, Vasilico?”, a fost începutul furtunii venite dinspre Reghin.

Răspunsul la provocare așteptat 24 de ore
Din cele spuse în video de interlop, Vasile Corduneanu l-a amenințat pe fratele lui, motiv pentru care a venit cu o provocare la care trebuie să răspundă în 24 de ore. O bătaie în doi, cu o miză uriașă. „Ai 24 de ore să răspunzi la provocarea asta. Să te bați cu fratele meu. Că dacă mă sunai pe mine, cu mine te băteai. Eu veneam și-ți făceam 300 de buzunare în 45 de secunde. Vasilico, ai vrut să ajungi direct la noi, cu ce drept ne-ai înjurat, Vasilico… Adriano? Ai înjurat în masă, toată România, Constanța, București, Focșani, Galați, Brăila, Craiova, Vâlcea… Ardealul! Toată țigănimea. Cu ce drept înjuri toți țiganii, în masă? Noi avem frați moldoveni pe care-i respectăm, îi iubim”, a tunat interlopul.

Un membru al clanului din Ardeal a reacționat dur. „O să ne vedem față în față și atunci o să vă bat. Din momentul ăsta ai război cu noi. Ți-ai pus tot Ardealul în cap. Zdreanță penală! Te-ai dus la pușcărie pentru 400 de euro. Ai fost cu mine la Gherla… Voi n-ați făcut nimic, păi sunteți pregătiți să muriți? Adriano, ai la dispoziție 24 de ore să răspunzi la provocarea asta.

Să te bați cu frate-miu. Pun 200.000 de euro dacă poți să-l bați. Adriano, Vasilico, pun 200.000 de euro pun să răspundeți la provocare, să-l bați pe frate-miu, pe care l-ai sunat aseară! Te iubesc dacă-l bați, dar ăla, care are doar 19 ani, vă bate de la cel mai mic la cel mai mare”, a încheiat nervos fratele celui sunat de Corduneanu.

Orașul Reghin sub teroare
Clanul Barcsa din Reghin terorizează întreg orașul. Amenințările lor întreceau orice închipuire. Le spuneau victimelor lor că le scot plămânii, ficatul, că le leagă de vii în spatele mașinilor și că le violează fiicele minore. Din mărturiile a zeci de persoane vătămate, care se împrumutau și ajungeau să plătească de zeci de ori mai mult, reiese că acești cămătari fac legea în Reghin.

Procurorii DIICOT aveau să strângă dovezi uluitoare. Clanul Barcsa a reușit să transforme viața a zeci de oameni într-un calvar: unii tresăreau la auzul claxoanelor mașinilor care treceau pe stradă, acesta fiind un semn că vin cămătarii, alții au fost mutilați sau au scăpat mutându-se din oraș, de frică. Dintre toate mărturiile, cea mai șocantă este cea a unui tânăr a cărui mamă a murit de cancer, deoarece nu și-a permis tratamentul: aproape toți banii ajungeau la șeful cămătarilor, care știa despre boala femeii, scrie Cancan.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!