Clanurile de TIGANI din Buzau fac ravagii

cocalar3

Cetăţenii din cartierul buzoian Dorobanţi sînt terorizaţi noapte de noapte de clanurile interlope şi găştile de tigani care-şi fac veacul în zonă.

Oamenii au cerut disperaţi ajutorul Poliţiei, Primăriei şi al altor instituţii ale statului pentru a restabili ordinea şi siguranţa cetăţeanului. Într-un memoriu adresat on-line Consiliului Local Municipal şi Primăriei se arată că:

„Bună ziua domnule primar!!!… vă rog ca în ­şe­dinţa cu consiliul local din data de 28 august să dezbateţi şi subiectul clanurilor mafiote şi al găştilor de cartier… în cartierul Do­ro­banţi 2 s-au făcut nenumărate sesizări atât la po­litie, jandarmerie chiar şi la primărie să ia banca din faţa farmaciei din Do­ro­banţi 2, însă până acum nimeni nu ia nici o măsură… noapte de noapte se adună foarte multe persoane de etnie romă care deranjează somnul tuturor locatarilor din zonă… poliţia trece până la orele 22 când încă nu sunt adunaţi ei după care nu mai vezi urmă de miliţian în cartier.. vă rog să sesizaţi organele abilitate să îşi facă datoria şi să răspundă sesizărilor inclusiv cele telefonice… este Clanul Pasăre destul de cunoscut în acest cartier datorită scandalurilor produse în zonă şi nimeni chiar nu vrea să facă ordine… oare chiar au influenţă aşa de mare asupra poliţiei jandar­me­riei, poliţiei locale de nu se intervine să restabilim ordinea şi să dispersăm aceşti infractori din cartier??? vin tot felul de infractori din alte cartiere cu maşini şi boxe parcă ar fi discotecă… mărturii stau camerele de luat vederi de la banca BRD din Dorobanţi 2, dacă miliţia nu vede nimik… trece pe lângă mai are puţin şi îi şi salută de frică… se poate verifica şi sesizările de la 112 făcute şi faptul că nu a răspuns nimeni sesizărilor… este trist că infracţionalitatea este în creştere iar organele abilitate nu îşi fac datoria… vă rog să transmiteţi tuturor să ia măsuri în aşa fel încât şi noi şi copiii noştri să se poată odihni noaptea.“

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Într-adevăr în zonă au loc frecvent scandaluri între clanurile tiganesti, unul dintre ele fiind relatat anul trecut în presă pe larg:

Două clanuri de tigani din Buzău s-au bătut în fața unei săli de jocuri și pariuri

Scandal cu capete sparte între două clanuri tiganesti la Buzău. Mai mulți tigani care stăteau pe terasa unui local susțin că au fost atacați de 15 bărbați (tot tigani) înarmați cu bâte, cuțite, lanțuri și bare de metal. Nu se știe de la ce a pornit conflictul, cert este că șase persoane au fost duse la spital, unde au ajuns în scurt timp și rudele lor care le-au jurat răzbunare rivalilor.

Scandalul a început pe terasa unui local din cartierul Dorobanți din Buzău, dar s-a mutat repede în mijlocul străzii. Martorii spun că zburau scaune și sticle dinspre terasa barului, iar o parte dintre clienții care au fost prinși în mijlocul conflictului, au fugit disperați printre mașini.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Când au ajuns mai multe echipaje de polițiști și jandarmi chemate de martori, 6 persoane erau rănite și au fost transportate la Spitalul Județean Buzău. Curtea unității sanitare s-a umplut imediat de zeci de tigani agresivi, rude ale victimelor, supărați că medicii nu le-ar acorda răniților atenția cuvenită.

Două dintre victime au fost internate cu tăieturi pe corp și răni serioase la cap. Cei bătuți susțin că au fost atacați de membrii clanului sportivilor din Buzău și amenință acum de pe patul de spital că își vor face singuri dreptate, dacă poliția nu ia măsuri împotriva rivalilor lor.

ALT CAZ: PROFESOR ORB TALHARIT DE TIGANI IN CARTIERUL DOROBANTI

VEZI SI:

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

7 comentarii

 1. ne-ar trebui un caracter in genul ''The Punisher'' cam in toate locurile ''infestate'' de acesti paraziti ai societatii…

  • este vina romanilor ca sunt toleranti cu acesti paraziti sociali.

   • Si spune tu, te rog, ce ar trebui facut? Ce ai face, sau ce faci tu, in aceasta situatie ??!! Cum ai incercatu sa rezolvi aceasta stuatie ??

    • Ma abtin sa comenetez prea multe din cauza legislatiei. Exista insa nenumarate metode prin care pot fi indepartati. In primul rand ar merita facut un protest in fata Primariei impotriva acestor clanuri. Banuiesc ca nici asa nu se vor rezolva prea multe deoarece clasa politica se bazeaza pe voturile tiganilor… insa merita incercat.
     In caz contrar raman alte metode pe care fiecare le poate aplica cum doreste pe proprie raspundere daca doreste.

     Un lucru ramane clar pentru mine: romanul nu va lua atitudine cum trebuie pana tiganii nu vor ingropa unul sau mai multi buzoieni.

     Vezi cazul Hadareni:

     Hădăreni, cel mai cumplit conflict între români şi ţigani

     Imediat după Revoluţie, în România au avut loc peste 30 de cazuri de violenţă colectivă împotriva unor colectivităţi de ţigani, soldate cu 13 victime şi incendierea a peste 300 de case.
     Unul dintre cele mai violente evenimente de acest gen s-a petrecut la Hădăreni, judeţul Mureş, la 20 septembrie 1993.

     Iată ce povestea, în Parlament, acum câţiva ani deputatul de Mureş Adrian Moişoiu:
     ”Pe fondul unei stări tensionate, cauzată de teroarea instaurată de ţiganii din sat: jigniri, bătăi, furturi, tâlhării sau violuri, – pe fondul atitudinii pasive a organelor de poliţie din localitate, în urma unei altercaţii provocate de 3 ţigani, tânărul Crăciun Cheţan, tatăl unei fetiţe de 3 ani, care a fost chemat să intervină în apărarea tatălui său, a fost omorât prin înjunghiere cu un cuţit de către aceştia.
     Vestea uciderii lui Crăciunel s-a răspândit ca fulgerul în comunitatea locală, o comunitate la fel ca oricare alta, în care de veacuri, de când există ea, sunt stabilite legături strânse de rudenie sau cel puţin numeroase obligaţii între neamuri. O mulţime numeroasă şi revoltată s-a adunat spontan şi, pentru prima dată în istoria ei, a luat o atitudine împotriva celor care îi terorizau, a unor criminali care se refugiaseră şi se blocaseră într-o casă. Şi deoarece la solicitarea lor, aceştia au refuzat să iasă afară, mulţimea a dat foc casei. Doi dintre ţiganii criminali au încercat să părăsească în fugă casa incendiată, dar au fost prinşi şi linşaţi, în timp ce al treilea, a ars înăuntru. Mulţimea înfuriată şi odată pornită nu a putut să se oprească şi s-a deplasat prin sat dând foc, în total la alte 13 case în care locuiau ţigani. Pentru ca să termine odată cu teroarea la care era supusă.
     În urma procesului care a urmat, cinci români au fost condamnaţi la câte doi ani, e drept, cu suspendare, iar alţi trei la câte 5 ani, deci un total de 25 de ani de închisoare. Totodată, conform sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti, românii trebuie să plătească ţiganilor despăgubiri în valoare de 213.000lei. Pe de altă parte însă, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât acordarea unor sume variind între 11.000 şi 95.000 de euro, în total 262.000 de euro, pentru daune morale şi materiale unor ţigani din localitate, cărora li s-a ars casa şi li s-au distrus bunuri. Ulterior, suma a fost suplimentată cu încă 288.000 de euro, deci un total general de 550.000 de euro. Statul român a dat un ajutor pentru construirea a 8 case. Oricum ar fi, deoarece stabilirea despăgubirilor s-a făcut doar pe baza declaraţiilor ţiganilor, care au susţinut că aveau în case bunuri despre care la ora respectivă abia dacă auziseră, românii consideră că se exagerează, că ţiganii doresc să se înavuţească pe seama suferinţelor lor. De copilul lui Crăciunel nimeni nu şi-a adus aminte. Pe acesta nu ar fi trebuit să îl ajute cei care i-au ucis tatăl?”, a spus parlamentarul.

     Iată aşadar, cum dintr-un incident interpersonal, cazul Hădăreni a devenit, ca urmare a aplicării principiului vinovăţiei colective şi a tratamentului discriminativ al autorităţilor, un grav incident interetnic.

     Tergiversarea nepermisă a identificării vinovaţilor s-a datorat presiunilor politice la care a fost supusă justiţia în perioada regimului Iliescu. Timp de mai bine de trei ani, acest caz nu a fost rezolvat, creând periculosul precedent conform căruia ţiganii ar fi cetăţeni de categorie inferioară, că viaţa lor nu se bucură de protecţie legală conform Constituţiei şi că oricine poate comite violenţe şi agresiuni împotriva ţiganilor fără a fi pedepsit. Din această cauză, cazul Hădăreni a devenit emblematic şi rezolvarea lui era un examen al gradului de democraţie al societăţii româneşti.
     De aceea merită salutat demersul care a dus la clasarea definitivă a aceastui caz.

 2. Dobitocul ala.de primar este pus acolo doar sa-si imbunatateasca conturile nu sa ia atitudine in a nu tolera asa ceva in orasul lui. Trebuia imediat drstituit seful politiei locale pt ca nu are grija sa nu sw intample asa ceva…..dar sper sa ni il mai alegeti pe acest boscodeala oameni ai buzaului

  • Lumea e „rosie” in orasul acesta. Niste idioti care habar nu au pe ce lume traiesc. Cum sa zic… e mai rau ca la tara… „taranul de oras – cel mai prost animal”…

 3. Dar clanurile de romani unde sunt ? Romanii nu au clanuri ,sunt lasi nu?
  Aia au tupeu sa dea cu sabia ,au tupeu sa faca puscarie ,romani nu ,fac pe pocaitii.
  Cand o sa avem si noi clanuri de romani care sa aiba tupeu in pula ,sa stea la bataie,mandri sa ucida pentru sangele lor,atunci ar renaste Dacia Romana.Atata vreme cat populatia nativa alba nu are identitate rasial-nationala si nu traieste organizata in familii si clanuri nu are sanse de supravietuire ,si v-a fi dominata si ocupata intotdeauna de straini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.