CLANUL TIGANESC CARPACI cu 144 de CASE istorice, aparat din umbra de generali si servicii secrete

tigani_18297200

Primaria Timisoara a decis intr-un final sa incheie ancheta privind casele clanului tiganesc Carpaci. Asa s-a depistat faptul ca acest clan detine nici mai mult, nici mai putin de 144 de case istorice.Toate au intrat in posesia clanului imediat după Revolutie, cu concursul notarilor şi judecatorilor.

Toate casele au fost cumpărate cu titluri litigioase. Ceea ce multi romani nu stiu este ca două spitale, cel de oncologie şi maternitatea au fost luate in acelasi mod. In perioada interbelica, calugaritele catolice se ocupau de administrarea lor. Probabil multi va intrebati cum au reusit sa faca o asa avere, tiganii din clanul Carpaci. Ei bine, nu cu greu. Asta pentru ca se informau in legatura cu procesele pe care le avea primăria şi cine revendica clădirile. Ei le propuneau in timp record proprietarilor, ca in schimbul unor sume de bani, sa le ofere dreptul de a prelua procesele. Mai apoi castigau procesele si dadeau inapoi proprietarilor o parte din contravaloarea clădirii. Astfel, sute de cladiri istorice din Timisoara au fost pierdute de romani si „castigate” cat ai clipi de tigani.

VEZI SI: Cum a reuşit un pensionar să-l înfunde pe Cârpaci, baştanul Mafiei Imobiliare TIGANESTI din Timişoara, care a scos în stradă medicii şi pacienţii din Spitalul de Copii

Numele tiganilor, membri ai clanului, figureaza pe zeci de dosare. Acestea au aparut in urma comportamentului inadecvat al tiganilor fata de proprietarii de drept, pe care ii jigneau si amenintau cu moartea cand ei refuzau sa plece din imobile.

Mai mult decat atat, tiganii din Timisoara Clanul au pus mana si pe Spitalul de Copii din Timişoara. In urma cu cateva luni, a fost luata decizia ca primaria sa plateasca tiganilor valoarea de 200.000 de euro. Aceasta fiind chiria pentru un imobil câştigat prin proces, unde a funcţionat o secţie a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” până în noiembrie 2013 când a fost evacuat. Desi Parchetul cerceteaza o buna parte din tiganii membri ai clanului, asta nu schimba lucrurile. Tiganii reusesc sa se impuna usor pe piata imobiliara de ani buni, dupa ’89. Au inceput cu centrul orasului si s-au extins, luand case istorice in prorietate.

Declaratiile unei foste judecatoare au atras atentia atunci cand femeia a marturisit ca mai multi magistrati au luat mita, fiind de partea tiganilor.

Tiganul Ionelas Carpaci a fost acuzat că a ajuns proprietarul mai multor clădiri din oraș, cu acte false. Drept pedeapsa a primit o condamnare de 10 ani și 4 luni cu executare. In plus, un lucru bun, nu a scapat fara sa fie obligat să plătească daune de peste 1 milion de euro.

VEZI SI: Mafia imobiliara tiganeasca: Primarul Timisoarei cere executarea silita a clanului Carpaci

Avocatul renumitului clan de mafioti tigani este nimeni altul decat Generalul Florin Sandu, fostul şef al Poliţiei Române, în perioada 2001-2003 şi secretar de stat în Minsterul de Interne între 2003-2006. El a facut tot posibilul in urma cu cateva luni sa il convinga pe judecătorul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca tiganul Ionelaş Cârpaci este nevinovat si ca locul lui este inapoi in casele istorice din Timisoara, nu dupa gratii

Legaturile secrete cu serviciile

Gandind limpede, realizam ca fara ajutorul procurorilor, judecătorilor şi al poliţiştilor locali, tiganii mafioti care conduc Timisoara nici nu ar fi visat sa puna mana pe toate aceste bijuterii istorice. Există o adevărată reţea de interese, încă nedescoperită şi neanchetată de către DNA. Până în prezent doar notarul public Safta Criste, soţia lui Mircea Criste, fost procuror general al României, a fost audiată în acelasi dosar in care mafiotul Ionelas Carpaci a fost condamnat la inchisoare. Safta Criste a încheiat o procură pe numele unui personaj fictiv, pentru care escrocii au produs documente false, în 11 februarie 2008. Procurorul DIICOT Carmen Martinov apare în dosarul lui Ionelas Cârpaci, condamnat recent, pe care l-a audiat in 2000-2001, pentru sechestrarea unei persoane.

2 comments

  1. Francu Kovacs Ana

    Este revoltator ,fara ajutorul procurorilor, judecătorilor şi al poliţiştilor locali, tiganii mafioti care conduc Timisoara nici nu ar fi visat sa puna mana pe toate aceste bijuterii istorice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *