”Ciuperca neagră”, o noua molima asociata cu COVID-19. Cum se manifestă

Pandemia de coronavirus încă face ravagii în india. Numărul infectărilor este de ordinul sutelor de mii în fiecare zi, iar pe lângă virus, pacienții și medicii se confruntă cu o altă mare problemă numită ”ciuperca neagră”.

BBC relatează un caz fără precedent care a avut loc chiar în cursu zilei de sâmbătă. Potrivit sursei citate, este vorba despre o tânără de 25 de ani care a fost infectată cu noul coronavirus însă s-a vindecat.

Mai exact, în dimineața de sâmbătă, Akshay Nair un medic oftalmolog din India a intervenit în acest caz. Tânăra era bolnavă de diabet și se afla deja pe masa de operație, unde un alt medic specialist curăț țesuturile afectate de mucormicoză, o infecție fungică rară și extrem de periculoasă, care atacă nasul, ochii și, uneori, creierul.

Potrivit sursei citate, pentru ca tânără să poată fi salvată, a fost nevoie ca medicul să îi extragă un ochi, extrem de afectat de această infecție rară și periculoasă.

„Îi voi scoate ochiul, pentru a-i salva viața. Așa funcționează această boală”, a declarat medicul Akshay Nair.

”Ciuperca neagră” face ravagii în India
De menționat este faptul că, India este cea mai devastată țără în momentul de față de cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, iar pe lângă virus, medicii avertizează și cu privire la cazurile de infecție fungică rară, extrem de periculoasă.

Acest tip de infecție, la fel ca și în cazul menționat anterior este periculos și are potențial letal, fiind numită ”ciuperca neagră”. De la debutul pandemiei și până în prezent, ciuperca a fost observată în special la cei care au fost infectați cu noul coronavirus și care au avut comorbidități.

Totodată, ciuperca neagră a fost confirmată și în cazul celor care aveau deja boala sau se recuperau după ea și aveau afecțini precum diabet, insuficiență cardiacă, cancer, sau afecțiuni renale.

În ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, autoritățile au anunțat mai mult de 4.000 de decese asociate Covid-19 şi 403.738 de contaminări pentru ultimele 24 de ore.

Totodată, în cursul zilei de sâmbătă, a fost raportat cel mai mare număr de decese înregistrate zilnic din cauza Covid-19 în India, 4.187.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!