Ciudatul caz al lui Florin Cîțu: Cum a reușit să-și cumpere o mașină sport de lux, într-o perioadă în care a lucrat și ca spălător de vase

 

Stim cu toții că Florin Cîțu și-a făcut studiile superioare în statul Iowa din Statele Unite. Asta în anii 1990, pe vremea când românii se luptau cu disponibilizările în masă, cu inflația imensă, cu sărăcia și criza locurilor de muncă.

Puțini erau aceia care își permiteau să studieze în America. Printre ei se pare că s-a aflat și actualul prim-ministru, a cărui familie avea banii suficienți pentru a-și trimite odrasla peste ocean. De unde aveau resursele rămâne un mister. Cel mai probabil de la statul român prădat de vechii comuniști, mare parte dintre aceștia fiind membri ai securității.

Ce mai știm este că Florin Cîțu a stat 2 zile în pușcărie și că a plătit o amendă suficient de mare deoarece a fost prins beat la volan. Însuși cel în cauză recunoaște că pentru a-și plăti amenda a trebuit să își vândă mașina achiziționată din salariul său de spălător de vase în America.

Ce nu știm este ce mașină și-a vândut Cîțu pentru achitarea amenzii. Am aflat acum, pe surse, că era vorba despre un Ford Probe, o mașină sport, de lux, care în anii 2000 când s-a întâmplat evenimentul valora peste 20.000 de dolari. Cum a reușit un spălător de vase, emigrant din România, care mai trebuia să plătească și taxele imense de studii, să își cumpere o mașină sport de lux? Cel mai probabil cu un mare ajutor venit din București. Sau cine știe ce alte ajutoare mai primea simplul spălător, modest și amărât care se pregătea pentru a deveni un economist renumit.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *