“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ciucă a pus tunurile pe miniștrii din cabinet. News alert

 

ciuca 1 696x463 1

Șeful Guvernului a avut un mesaj tranșant pentru miniștrii cabinetului său, într-o poziție ce viza situația reformelor și investițiilor asumate prin trei programe financiare, printre care se numără și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Joi, 6 ianuarie, premierul s-a întrunit într-o ședință cu guvernanții pentru a discuta despre stadiul implementării a celor trei planuri, prin care România poate să beneficieze de suma de 80 de miliarde de euro.

„Nu voi accepta să nu absorbim acești bani”, a spus premierul Nicolae Ciucă. La reuniunea de lucru susținută la sediul Guvernului au participat Dan Vîlceanu, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Adrian Chesnoiu, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, secretari de stat şi directori generali/reprezentanţi ai AM-urilor.

80 de miliarde de euro de la Bruxelles
În cadrul ședinței de lucru, oficialii au discutat despre: reformele și investițiile la care s-a angajat România prin PNRR, Cadrul Financiar Multianual 2014-2020 și pregătirea perioadei de programare 2021-2027.

Nicolae Ciucă a adus în atenția miniștrilor importanța intervențiilor imediate astfel încât țara noastră să poată să beneficieze de suma de 80 de miliarde de euro de la Comisia Europeană. „Prioritare în acest sens vor fi punerea în stare de operativitate a Autorităţilor de Management şi activarea responsabililor de reforme din structurile guvernamentale şi a mecanismelor de lucru”, se arată într-un comunicat publicat de Guvernul României.

Specializarea angajaților care gestionează banii de la Bruxelles
Potrivit sursei citate, șeful Guvernului a solicitat de la guvernanți: un set de propuneri pentru sprijinirea beneficiarilor şi recuperarea ritmului de absorbţie din fondurile rămase din Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, simplificarea procedurilor şi reducerea birocraţiei, preluarea modelelor de succes din alte state europene.

De asemenea, Nicolae Ciucă a cerut și demararea unor cursuri de specializare a angajaților implicați în gestionarea sumelor asigurate de Bruxelles.

Nicolae Ciucă: „Nu voi accepta să nu absorbim acești bani”
A mai fost subliniată, totodată, „importanţa proiectelor cu fonduri europene pentru dezvoltarea economiei României şi nevoia ca beneficiarii să fie consultați, pentru a putea găsi cele mai potrivite proceduri de lucru”.

„Nu voi accepta să nu absorbim acești bani”, a transmis premierul, oferind asigurări că oficialii vor analiza săptămânal, în ședințe de Guvern, evoluția demersurilor solicitate. „Fiecare ministru va prezenta stadiul îndeplinirii obiectivelor de absorbție și va participa la toate întâlnirile cu oficialii europeni”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.