Cîțu și Ciolacu, pe drumul „corect”. Cum arata LISTA de MINISTRI PNL-PSD. Sunt nume NOI

Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) doresc să guverneze împreună, în cazul în care negocierile se vor finaliza cu bine, pentru o perioadă de șapte ani. Sub noua posibilă conducere, se promit reforme majore în baza Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și a Programului Anghel Saligny, reorganizarea administrativ-teritorială a României și revizuirea Constituției. Surse guvernamentale au dezvăluit și numele miniștrilor care se vehiculează în cadrul discuțiilor PNL-PSD.

În urma primelor discuții oficiale dintre PNL și PSD, ambii lideri ai formațiunilor și-au exprimat mulțumirea în legătură cu felul în care au decurs negocierile până în prezent. Marcel Ciolacu a susținut că partidele se află pe drumul „corect”. Social-democrații au ieșit de la întâlnire zâmbind. Florin Cîțu a declarat, la rândul său, public, că discuțiile au fost „bune”.

Lista miniștrilor din conducerea PNL-PSD
Potrivit surselor citate de Antena 3, președintele PNL, Florin Cîțu, va prelua șefia Senatului. Lista miniștrilor din viitorul Cabinet ar arăta astfel:

Nicolae Ciucă – premier pentru doi ani; ulterior va fi înlocuit, cel mai probabil, cu Marcel Ciolacu, tot pentru o perioadă de doi ani;

Alexandru Rafila – ministerul Sănătății;

Sorin Cîmpeanu – ministerul Educaţiei;

Bogdan Aurescu – Ministerul Afacerilor Externe;

Sorin Grindeanu – Ministrul Transporturilor;

Gabriela Firea – Ministerul Muncii;

Cristian Buşoi- Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene;

Lucian Bode- Ministerul Afacerilor Interne;

Paul Stănescu sau Gheorghe Flutur – Ministrul Agriculturii;

Rareş Bogdan – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației;

Mihai Tudose sau Florin Roman – Ministerul Economiei;

Leo Badea sau Dan Vâlceanu – Ministerul Finanţelor.

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, pe drumul „corect” pentru soluționarea crizei politice din România

La finalul primelor discuții pe care delegațiile PNL și PSD le-au avut pentru formarea unei viitoare coaliții de guvernare, președintele PNL a transmis că a găsit „multe lucruri” care pot să unească formațiunea politică pe care o conduce cu PSD.

„Am avut o discuţie cu reprezentanţii PSD despre situaţia în care se află astăzi România, despre soluţii în general. A fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective şi am încercat să găsim soluţii la această criză politică.

Eu cred că în această seară am găsit multe lucruri care pot să ne unească – de exemplu, situaţia de astăzi din România (…) Avem o criză în sănătate, în energie şi pentru acestea avem nevoie de un guvern, de o guvernare stabilă. Dacă reuşim împreună cu cei de la PSD să facem acest lucru, este ok (…) Acest lucru înseamnă că trebuie să venim cu o soluţie pentru România şi vom vedea care este acea majoritate”, a declarat, joi seară, Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu a precizat că politicienii României se află pe „drumul corect” pentru formarea unei majorități parlamentare. „Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României pe care au adus-o prin această guvernare de dreapta. Printr-un efort comun şi printr-un program de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Eu cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta e drumul către formarea unei majorităţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursa: evz,ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *