Cîțu și Ciolacu, pe drumul „corect”. Cum arata LISTA de MINISTRI PNL-PSD. Sunt nume NOI

Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) doresc să guverneze împreună, în cazul în care negocierile se vor finaliza cu bine, pentru o perioadă de șapte ani. Sub noua posibilă conducere, se promit reforme majore în baza Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și a Programului Anghel Saligny, reorganizarea administrativ-teritorială a României și revizuirea Constituției. Surse guvernamentale au dezvăluit și numele miniștrilor care se vehiculează în cadrul discuțiilor PNL-PSD.

În urma primelor discuții oficiale dintre PNL și PSD, ambii lideri ai formațiunilor și-au exprimat mulțumirea în legătură cu felul în care au decurs negocierile până în prezent. Marcel Ciolacu a susținut că partidele se află pe drumul „corect”. Social-democrații au ieșit de la întâlnire zâmbind. Florin Cîțu a declarat, la rândul său, public, că discuțiile au fost „bune”.

Lista miniștrilor din conducerea PNL-PSD
Potrivit surselor citate de Antena 3, președintele PNL, Florin Cîțu, va prelua șefia Senatului. Lista miniștrilor din viitorul Cabinet ar arăta astfel:

Nicolae Ciucă – premier pentru doi ani; ulterior va fi înlocuit, cel mai probabil, cu Marcel Ciolacu, tot pentru o perioadă de doi ani;

Alexandru Rafila – ministerul Sănătății;

Sorin Cîmpeanu – ministerul Educaţiei;

Bogdan Aurescu – Ministerul Afacerilor Externe;

Sorin Grindeanu – Ministrul Transporturilor;

Gabriela Firea – Ministerul Muncii;

Cristian Buşoi- Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene;

Lucian Bode- Ministerul Afacerilor Interne;

Paul Stănescu sau Gheorghe Flutur – Ministrul Agriculturii;

Rareş Bogdan – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației;

Mihai Tudose sau Florin Roman – Ministerul Economiei;

Leo Badea sau Dan Vâlceanu – Ministerul Finanţelor.

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, pe drumul „corect” pentru soluționarea crizei politice din România

La finalul primelor discuții pe care delegațiile PNL și PSD le-au avut pentru formarea unei viitoare coaliții de guvernare, președintele PNL a transmis că a găsit „multe lucruri” care pot să unească formațiunea politică pe care o conduce cu PSD.

„Am avut o discuţie cu reprezentanţii PSD despre situaţia în care se află astăzi România, despre soluţii în general. A fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective şi am încercat să găsim soluţii la această criză politică.

Eu cred că în această seară am găsit multe lucruri care pot să ne unească – de exemplu, situaţia de astăzi din România (…) Avem o criză în sănătate, în energie şi pentru acestea avem nevoie de un guvern, de o guvernare stabilă. Dacă reuşim împreună cu cei de la PSD să facem acest lucru, este ok (…) Acest lucru înseamnă că trebuie să venim cu o soluţie pentru România şi vom vedea care este acea majoritate”, a declarat, joi seară, Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu a precizat că politicienii României se află pe „drumul corect” pentru formarea unei majorități parlamentare. „Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României pe care au adus-o prin această guvernare de dreapta. Printr-un efort comun şi printr-un program de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Eu cred că suntem pe un drum corect şi dacă vom fi şi cinstiţi, şi patrioţi, acesta e drumul către formarea unei majorităţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Sursa: evz,ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *