Cîțu CONFIRMA scumpirea energiei. News alert

Florin Cîțu a făcut mai multe declarații la ieșire de la Ministerul Finanțelor după predarea atribuțiilor noului ministru Dan Vîlceanu.

Printre temele abordate s-a numărat și explozia prețului la energie în contextul în care Virgil Popescu se întâlnește azi cu reprezentanţi ai ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei.

Premierul a spus că la acea întâlnire va vrea să înțeleagă exact ce se întâmplă cu creșterea prețului care ar putea avea mai multe explicații, una dintre ele fiind creșterea prețului certificatelor de carbon.

Cîțu a mai spus de ce a chemat la întâlnire și Consiliul Concurenței: ”Este o diferență foarte mare de la liberalizare la piața concurențială” și a mai adăugat că vrea să se asigure că România îndeplinește condițiile pieței concurențiale deoarece doar în aceste condiții prețurile pot să și scadă.

Primul ministru a mai adăugat că a cerut ministrului Energiei să vină cu o soluție de a aproba și a finanța mai repede consumatorul vulnerabil deoarece aceste companii au avut profituri mai mari decât până acum ”și de acolo putem să transferăm”.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *