Dosarele lui Florin Cîțu aruncă în aer Coaliția. USR-PLUS cere o întâlnire de urgență SURSE

Scandalul dosarelor lui Florin Cîțu aruncă întreaga clasa politică în aer. Klaus Iohannis a decis să intervină și a chemat la discuții echipa care îl susține pe premier. În paralel, cei de la USR-PLUS vor și ei o întâlnire de urgență cu premierul. Totul se petrece cu doar o zi înainte ca primul-ministru să-și depună candidatura formal pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, competiție care va avea loc pe 25 septembrie.

Florin Cîțu este în corzi. Scandalul dosarelor sale din SUA riscă să-i provoace mari probleme în ceea ce privește cariera sa politică. În PNL este scandal cât casa iar președintele Klaus Iohannis a decis să se implice. Șeful statului se va întâlni în această seară la Vila Lac cu echipa liberalilor care îl susține pe Florin Cîțu la șefia partidului, susțin surse politice. Reacția lui Iohannis vine după ce mai mulți susținători ai premierului Florin Cîțu pentru șefia PNL au făcut un apel public la adresa lui Ludovic Orban și a susținătorilor acestuia. Ei spun că este nevoie de responsabilitate și decență.

Totul se petrece cu doar o zi înainte ca Forin Cîțu să-și depună candidatura formal pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, competiție care va avea loc pe 25 septembrie.

La întâlnire ar urma să participe lideri importanți din PNL printre care Rareș Bogdan, Emil Boc sau Raluca Turcan.

Întrunirea convocată de șeful statului ar urma să înceapă în jurul ore 20:00, au precizat sursele citate.

USR-PLUS cere întâlnire de urgență
Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la situația de securitate din Afganistan și implicațiile acesteia pentru România. În Afganistan mai sunt 27 de cetățeni români, după ce 16 au reușit să părăsească zona în noaptea de luni spre marți, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Pe de altă parte, surse politice citate de Antena 3, au susținut că și cei de la USR-PLUS vor o întâlnire cu Florin Cîțu. Potrivit sursei menționate, USR-PLUS vrea o ședință de urgență pentru a lămuri problema dosarelor sale. Este o ședință pe care cei din USR-PLUS și-o doresc. Ei vor deblocarea comunicării în interiorul Coaliției dar și rezolvarea spinoasei probleme a desființării Secției Speciale.

Rămâne de văzut ce se va decide în această seară și care va fi strategia pe care o va aborda Florin Cîțu în perioada imediat următoare. Opoziția a pus tunurile pe el iar PNL se află într-unul dintre cele mai crunte războaie interne din istoria partidului.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *