Cîțu e terminat! Bomba zilei pe scena politică

Florin Cîţu, actualul lider al Partidului Național Liberal, riscă să-și piardă funcția de conducere în fruntea partidului politic. Nemulțumirea membrilor liberali a fost provocată de negocierile cu gruparea politică adversară, negocieri în urma cărora PSD a intrat în posesia ministerelor importante din România.

Florin Cîțu ar putea rămâne în istoria politică a țării drept președintele unui partid politic cu cea mai scurtă perioadă de activare în funcția de conducere. Acesta a fost ales lider al Partidului Național Liberal în această toamnă, pe data de 25 septembrie 2021.

Astăzi, 2 decembrie 2021, deja se vehiculează în spațiul public despre o posibilă demitere din funcția de conducere.

Când pleacă Florin Cîțu de la conducere
Există șanse ca Florin Cîțu să-și piardă rolul de președinte liberal în primăvara anului următor, mai exact în aprilie 2022, când va fi organizat un congres extraordinar al liberalilor.

Cine va fi numit în funcția de președinte liberal
În prezent, se vehiculează că Partidul Național Liberal ar putea avea o conducere interimară, ce ar putea fi asigurată de actualul prim-ministru al României, Nicolae Ciucă, politician apropiat de preşedintele țării Klaus Iohannis.

Nemulțumirile liberalilor
Deși Partidul Național Liberal nu a declarat încă nimic oficial, printre membrii liberali există un număr semnificativ de persoane nemulțumite de Florin Cîțu.

Colegi de partid ai lui Florin Cîțu îl critică pe acesta pentru modul în care a negociat ministrele cu social-democraţii. Liberalii consideră că, în calitate de preşedinte de partid, Florin Cîţu a cedat prea ușor ministerele importante către Partidul Social Democrat. Astfel că anumiți lideri sunt dezavantajați în urma negocierilor finale. În prezent, aceștia vor încerca să atingă cumva funcţiile importante, respectiv cele de Secretar de Stat şi cele pentru agenţii. Acestea urmează să fie discutate într-o ședință oficială în viitorul apropiat.

De asemena, după alianța dintre PNL și PSD, au fost înregistrate nemulțumiri vocale din aproximativ 20 de filiale. Din acest total face parte şi filiala de la Sibiu, unde activează Raluca Turcan, dar şi filialele de la Giurgiu, Ialomiţa și Dâmboviţa, potrivit antena3.ro.

Ba mai mult, scena politică din România anunță informații surprinzătoare pentru Florin Cîțu. Urmează demisii pe bandă rulantă, iar majoritatea liberalilor merg de partea lui Ludovic Orban, fostul lider PNL.

O altă lovitură pentru Florin Cîțu
Florin Cîțu primește o nouă lovitură după ce Petruţ Gheorghiţă, lider al TNL sector 3, care și-a anunțat demisia din partid la finalul lui noiembrie. Acesta a invocat „alianţa toxică” PNL-PSD. Totodată, el precizează că demisionarii se vor alătura echipei lui Ludovic Orban.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Petruţ Gheorghiţă anunță demisii pe bandă rulantă. Acesta subliniază faptul că nu este de acord cu noul PNL care reprezintă o umilință a tuturor românilor. El a adăugat că principalul motiv care stă la baza acestei decizii îl reprezintă „alianţa toxică dintre PNL şi PSD, coordonată de Preşedintele Iohannis, alături de sute de pseudo-liberali obedienţi”.

„Am luat astăzi hotărârea, împreuna cu echipa mea din Tineretul National Liberal – Filiala Sector 3, să demisionăm din PNL. De astăzi, drumul nostru şi cel al „Noului PNL” se separă, căci nu putem fi părtaşi la această umilinţă a românilor, în general, şi a electoratului de dreapta, în special. Principalul motiv al acestei decizii este alianţa toxică dintre PNL şi PSD, coordonată de Preşedintele Iohannis, alături de sute de pseudo-liberali obedienţi”, a scris acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *